UPDATE:

UiPath a primit o finanțare seria C în valoare de 225 milioane de dolari, fiind evaluată la 3 miliarde de dolari. Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital, anunță oficialii companiei. Accel, care a condus rundele de finanțare Seria A și B, a participat și la runda prezentă.

UiPath plănuiește să folosească finanțarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluții complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA în inițiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise și a investi în oportunități de achiziție.

----

Potrivit Wall Street Journal, care citează persoane apropiate companiei, UiPath ar mai fi atras o rundă de finanțare, ajungând astfel la o evaluare de 3 miliarde de dolari.

Daniel Dines, cofondatorul UiPath nu a oferit date suplimentare privind investiția nou primită de companie, nici referitor la veniturile UiPath, însă, recent, românii anunțaseră faptul că au realizat în doar jumătate de an o creștere de 200% a veniturilor, trecând pragul de 100 de milioane de dolari în venituri anuale recurente.

UiPath face softuri de automatizare a proceselor și primise în acest an o investiție în valoare de 153 de milioane de dolari, fiind propulsată pe lista unicornilor.

Investiția din luna martie a acestui an fusese primită de la un grup de investitori din care face parte și CapitalG, vehiculul de investitii al Alphabet (Google). Astfel, UiPath a devenit prima companie cu acționari români și care a fost fondată în țara noastră care a atins statutul de unicorn, business-ul fiind evaluat, până acum, la 1,1 miliarde de dolari.

Imediat după vestea transformării în unicorn, oficialii UiPath au făcut o întâlnire cu presa de la noi. “Nu avem o super tehnologie, dar nu asta este cel mai important. Cultura companiei ne-a ajutat să ajungem aici în doar 2 ani și jumătate. Am construit compania uitându-ne la Silicon Valley”, declara în primăvară Daniel Dines, cofondatorul UiPath. Aici puteți citi pe larg un material despre cum cred fondatorii UiPath că au reușit să crească atât de mult business-ul.

UiPath - creștere de 4 ori a veniturilor

Acum, potrivit comunicatului oficial al românilor, cifrele UiPath o plasează drept compania de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Compania a anunțat în iulie că și-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion de dolari la 100 milioane – o performanță despre care se crede că niciun alt business de subscription software nu a realizat într-un timp atât de scurt. UiPath are acum mai mult de 1.800 clienți globali și adaugă la această listă 6 noi clienți de tip enterprise pe zi. Compania așteaptă ca venitul anual recurent să crească de peste 4 ori la sfârșitul anului 2018, în comparație cu finalul lui 2017.

“Noi facem posibil un viitor în care angajații oricărei organizații vor putea să automatizeze sarcinile plictisitoare și consumatoare de timp, ceea ce le va permite să se concentreze pe probleme provocatoare, creative,” a spus acum Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath. “Ne bucurăm de un sprijin puternic din partea clienților, partenerilor și investitorilor noștri pentru a transforma în realitate acest viitor al automatizării. La UiPath suntem motivați de incredibilul potențial al platformei noastre care este vehiculul de transformare al operațiunilor digitale ale clienților noștri prin machine learning și AI.”

Ce spun investitorii UiPath

Laela Sturdy, Partener, CapitalG

“CapitalG este încântat să-și adâncească angajamentul față de UiPath. Credem cu tărie că RPA este ruta principală prin care organizațiile vor beneficia de AI, iar UiPath dovedește acest potențial printr-o creștere neegalată și un impact incredibil în rândul clienților. Suntem convinși că parteneriatul nostru de lungă durată cu UiPath va facilita accesul la această tehnologie transformatoare companiilor din toată lumea.”

Carl Eschenbach, Partener, Sequoia

“Orice companie caută să pornească transformarea digitală a sistemelor sale de back-end, iar UiPath rezolvă acest punct sensibil prin soluții de automatizare bazate pe AI. Daniel și echipa lui au construit o platformă tehnologică care va crește eficiența afacerilor și va produce un randament tangibil al investiției. Suntem încântați să intrăm în parteneriat cu UiPath pentru a-i sprijini să accelereze creșterea lor deja impresionantă.”

Rich Wong, Partener, Accel

“Sunt continuu uluit de dinamismul pieței de RPA și AI. UiPath demonstrează că au o platformă ce livrează valoare clienților incredibil de rapid. Credem că suntem acum în punctul în care companiile vor începe să beneficieze amplu de pe urma automatizării și inteligenței artificiale. Accel este onorat să-și întărească sprijinul acordat UiPath, lider în era adevăratei transformări digitale.”

Din Delea Veche în toată lumea

”Compania există pe piață de 13 ani. Foarte mulți ani am lucrat 10 oameni dintr-un apartament din Delea Veche”, spunea în martie Marius Tîrcă, co-fondator și CTO al UiPath. Fapt pe care a ținut să-l precizeze și Daniel Dines, CEO și co-fondator UiPath. ”Așa începe povestea noastră. Au fost ani de zile în care am avut near death experiences pentru că, pur și simplu nu aveam bani în cont. Apoi apărea câte un client care ne vira banii și mergeam mai departe”, declara Dines. Iată cum devii unicorn.

Recent, Daniel Dines, CEO-ul și unul dintre fondatorii UiPath, spunea că își dorește să finalizeze anul 2018 cu venituri de 200 de milioane de dolari. Pentru anul viitor, planul lui Dines ar fi ca UiPath să ajungă să încaseze venituri de 600 de milioane de dolari.

UiPath are peste 1.800 de clienți care folosesc serviciile de RPA și peste 200.000 de utilizatori în întreaga lume. Printre cele mai noi nume din portofoliul de clienți ai UiPath se numără Crucea Roșie Americană, BMW Group, Carlsberg, Dentsu, Inc., Fujifilm, Japan Airlines, Korea Telecom, Landmark Group, LG, Manpower, Mizuho Financial Group, NASA, Pandora, Sompo Japan Nipponkoa Insurance Inc., SMBC Group, Tarmac, Ministerul Apărării din SUA și U.S. Department of Homeland Security.

Potrivit lui Craig Le Clair, analist în cadrul companiei de consultanță Forrester, citat în articolul din WSJ, piața RPA (de automatizare a proceselor) ar urma că ajungă la o valoare de 1,1 miliarde de dolari în acest an, de la doar 325 de milioane de dolari, valoarea ei din 2016. Iar românii de la UiPath sunt în vârful clasamentului firmelor care au soluții pentru acest segment, alături de Automation Anywhere – o companie din SUA fondată în 2003 – și Blue Prism – o companie lansată în 2001 în Marea Britanie. De altfel, chiar cei de la Forrester îi declarau lideri ai acestui segment la finalul lunii iunie a acestui an.

Software-ul UiPath ajută organizațiile să dezvolte servicii noi sau să-și conecteze sistemele existente la tehnologiile digitale bazate pe roboți, în vederea creșterii vitezei, eficienței și pentru a-și îmbunătăți și transforma serviciile.

Potrivit oficialilor UiPath, democratizarea RPA rămâne o prioritate pentru companie, prin programele gratuite ale academiei și accesul liber la RPA prin Community Edition. De asemenea, UiPath va facilita în continuare accesul dezvoltatorilor, clienților și partenerilor la Community Forum, accelerând formarea angajaților pentru era digitală.

Compania se așteaptă să încheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajați, o mărire de mai bine de 3 ori a numărului lor în 12 luni și cu operațiuni de business în 30 de birouri din 16 țări.

UiPath a primit finanțări de peste 400 milioane de dolari de la investitori de calibru unu printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp și acum Sequoia. UiPath a obținut Seria A în aprilie 2017 cu 200 de clienți și o evaluare de 140 milioane de dolari. A primit apoi alte 153 milioane dolari în martie 2018 cu o evaluare de 1,1 miliarde de dolari.

UiPath se numără printre startup-urile românești pe care ar trebui să le urmăriți în 2018.