Primul comerciant din Europa care a implementat serviciul Visa Direct este eMAG, cel mai mare retailer online din România.

De altfel, reprezentanții eMAG anunțau încă de la finalul lunii iunie faptul că lansează serviciul Instant Money Back. Instant Money Back folosește tehnologia Moneysend dezvoltată împreună cu MasterCard pentru a facilita transferul rapid de bani între cardurile de credit sau debit Mastercard sau Maestro și tehnologia Visa Direct dezvoltată de Visa pentru a permite transferul rapid de bani pe cardurile Visa debit și Visa Electron.

“Pentru consumatori este o modalitate sigură și mult mai rapidă de a-și primi banii înapoi, iar pentru comercianți este un avantaj concurențial important și un mod de optimizare a operațiunilor de back-office, demonstrând încă o dată avantajele incontestabile ale plății cu cardul față de numerar”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

În România, aproximativ 80% din bunurile comandate online sunt achitate în numerar la livrare. Plățile online au înregistrat rate de creștere semnificative în România în ultimii ani, peste creșterea comerțului tradițional. De exemplu, plățile online cu carduri Visa în România au crescut cu 48% în 2018.

Consumatorii care plătesc online beneficiază, de asemenea, de acces rapid și în deplină siguranță la contul lor bancar oriunde, oricând și fără costuri suplimentare, în timp ce plata în numerar presupune timp suplimentar pentru retragerea banilor de la ATM, iar în unele cazuri și comisioane pentru retragerea banilor din cont.

Visa Direct este o platformă de plăți în timp real care permite companiilor să beneficieze de rețeaua globală Visa de procesare a plăților pentru a revoluționa tranzacțiile domestice și transfrontaliere între companii şi consumatori.

Visa colaborează cu furnizori de servicii de plată, clienți instituții financiare și parteneri strategici pentru a dezvolta servicii pe baza Visa Direct.

Visa Direct este una dintre numeroasele facilități bazate pe interfețele de programare a aplicațiilor de plată (API) disponibile pe platforma Visa Developer - o platformă deschisă menită să stimuleze inovația în domeniul plăților și al comerțului.

Platforma este concepută pentru a ajuta instituțiile financiare, comercianții și companiile de tehnologie să răspundă cerințelor consumatorilor și comercianților care se bazează din ce în ce mai mult pe dispozitivele conectate pentru a face cumpărături, pentru a plăti și a fi plătiți.