Un român ne reprezintă în fața lui Elon Musk.

Denis Tudor e românul care are șansa să lucreze la sistemul Hyperloop, finanțat de Elon Musk. Denis e un tânăr de 23 de ani, absolvent de Politehnică, unde a fost și șef de promoție. Alături de echipa sa, a depus un proiect pentru un design al sistemului de transport rapid numit Hyperloop.

Elon Musk încearcă să elimine dependența de avioane. Așa că a pus la punct un sistem numit Hyperloop, care poate fi descris ca un tren foarte rapid. Acum doi ani, Denis Tudor s-a înscris la competiția Hyperloop Pod Competition. De atunci, alături de echipa sa, s-a întâlnit cu Elon Musk și are discuții cu ingineri din Silicon Valley și de la SpaceX.

rLoop, echipa românului, e printre cele 30 de finaliste care și-au prezentat proiectul capsulei Hyperloop. A câștigat inclusiv premiul de inovație, acordat chiar de Musk. Denis crede că ar dura cam 5-7 ani ca un asemenea sistem să devină realitate.

Povestea lui o afli de pe platforma Oamenii din Spatele Codului .

--

Bittnet se extinde și caută noi ingineri IT.

Bittnet, prima companie de IT listată la Bursa din București, se extinde în Timișoara și Iași. Dezvoltarea regională vine la trei ani de la primul birou regional deschis la Cluj. Au urmat, în 2016, cele deschise la Sibiu și Brașov. Astfel, Bittnet este singurul partener Cisco Gold Certified prezent în afara Bucureștiului.

Creșterea totală a veniturilor în primul semestru este de 70% față de aceeași perioadă din anul anterior, aceasta provenind dintr-o dublare a veniturilor din businessul de „Integrare & Cloud” și o creștere cu 39% a businessului de training IT.

Recent, compania a anunțat aprobarea achiziției Gecad Net, una dintre firmele fondate de Radu Georgescu, contra sumei de 600.000 de euro.

Pentru birourile din Timișoara și Iași, Bittnet caută să angajeze, așa că du-te la noi pe site pentru a afla detalii.

--

Cursuri online care te învață să faci bani.

Vrei să înveți să fii un antreprenor mai bun? Educă-te pe internet cu niște cursuri aproape gratuite.

În cazul pasionaților de tehnologie, care stau aproape toată ziua cu nasul în gadgeturi, există varianta cursurilor online. Am căutat și noi câteva cursuri online cu prețuri rezonabile, sau chiar gratuite, care te învață cum să construiești o afacere frumoasă și profitabilă.

The Essential Guide to Entrepreneurship - Guy Kawasaki: celebrul antreprenor și investitor american ne învață câțiva pați esențiali pentru lansarea unui startup și consuirea unei identități de brand care va atrage constant clienți. Îl găsești la doar 10 dolari.

De asemenea, dacă vrei să înveți growth hacking, adică să crești ca Făt Frumos, poți să alegi Growth Hacking: Free Tools for Small Business Owners. Cursul va oferi câteva ponturi utile pentru oamenii din startup-uri și îi învață cum să ajungă la o creștere rapidă și sustenabilă a afacerii printr-o abordare de marketing bazată pe date și experimentare.

Poți descoperi și alte cursuri aproape gratuite în articolul de pe site.