OLED 803 reușește să ofere îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, Philips 9002 OLED, atât în ceea ce privește calitatea imaginii, dar și calitatea sunetului.

Tehnologia OLED funcționează în combinație cu a doua generație de procesoare Philips P5 Perfect Engine, nou lansată, și cu sistemul Ambilight pe 3 laturi.

Noua tehnologie OLED include cel mai nou panou OLED 2018, care conține subpixeli cu o formă nouă și îmbunătățită și un nou strat anti-reflexie care permit modelului OLED 803 să ofere atât o reproducere mai bună a negrului, cât și un nivel de luminozitate de 1000 de niți, mai mare cu 10% în comparație cu modelele 2017.

High Dynamic Range (HDR10 și HLG) permite televizoarelor să afișeze conținut cu un contrast îmbunătățit mulțumită tonurilor de negru mai întunecate și a celor de alb mai luminoase. Noua versiune HDR10+ este compatibilă cu HDR10, dar adaugă metadate dinamice care permit contrastului și culorii să fie optimizate dinamic pentru fiecare cadru în parte. HDR10+ permite o reproducere mai fidelă a conținutului original fără pierderea detaliilor, mai ales în zonele din umbră.

Cu toate acestea, în viitorul apropiat, marea majoritate a conținutului va rămâne, probabil, mai degrabă SDR decât HDR, rațiune care stă la baza dezvoltării de către Philips a unei noi tehnologii - Perfect Natural Reality.

Dacă vreți să vedeți mai multe detalii despre televizorul 8K QLED lansat la IFA 2018 de către Samsung, aruncați un ochi pe acest material.

A doua generație a procesorului P5 deține noua tehnologie Perfect Natural Reality de îmbunătățire a contrastului. Aceasta folosește un nou algoritm de contrast avansat și inteligent în combinație cu sistemele locale și globale de îmbunătățire a contrastului deja oferite de procesorul P5.

Tehnologia Perfect Natural Reality calculează continuu cum să îmbunătățească calitatea sursei, luminozitatea, claritatea și contrastul pentru a da conținutului SDR calitatea și impactul conținutului HDR.

Sistemul afișează cu succes detaliile fine pierdute de modelele concurente – chiar și modelele OLED – și creează imagini mult mai realiste cu o impresie de adâncime mult mai pronunțată.

Calitatea sunetului a fost, de asemenea, îmbunătățită considerabil pentru a se conforma noilor niveluri ale calității imaginii. Woofer-ul triple ring de pe spate este mai mare și acum este susținut de două radiatoare pasive pentru un bass adânc, puternic și curat.

OLED 803 rulează un sistem de operare Android TV grație unui procesor ultra-rapid Quad Core și a memoriei expandabile de 16 GB. Televizorul va porni cu sistemul de operare Android N, însă în viitorul apropiat va fi disponibil upgrade-ul la Android O, cu o nouă interfață de utilizator și Google Assistant, funcție care permite utilizatorilor să își controleze dispozitivele inteligente din casă printr-un microfon situat pe telecomanda televizorului. În plus, cei care dețin Amazon Alexa vor putea folosi acest dispozitiv pentru a controla televizoarele Philips Android.

Philips OLED 803 va fi disponibil în România începând cu luna septembrie a acestui an.