The Empty Shop este un concept de magazin menit să ajute familiile dezavantajate prin donarea de haine, donațiile ajungând în zone sărace și cu risc de abandon școlar.

Campania este inițiată de Promenada Mall, în parteneriat cu Unilever (OMO, Cocolino) și Crucea Roșie Română.

Donațiile se pot face în perioada 24 aprilie – 19 mai, la etajul 1 din Promenada.

În 2018, 10.000 de oameni au umplut rafturile Empty Shop. 6.700 de familii au fost ajutate, hainele ajungând la peste 28.000 de persoane din zone sărace și cu risc de abandon școlar.

"Ediția a doua The Empty Shop nu cred că ar fi fost posibilă fără reacția extraordinară a vizitatorilor noștri, și nu numai, de anul trecut, când am inițiat acest proiect social. În 2018, magazinul cu rafturi goale a fost „deschis” doar 2 săptămâni și, totuși, am colectat de aproape 3 ori mai multe haine decât estimasem, adică 73 de tone. Așadar, acest succes ne-a făcut să abordăm cu alte forțe ediția de anul acesta. Drept urmare, The Empty Shop ramâne tot în Promenada, dar a fost mutat la etajul 1, unde există un spațiu mai mare, iar ușile lui vor fi deschise până pe 19 mai. Adică de aproape două ori mai mult timp față de anul trecut", spune Ana-Maria Leca, manager feneral Promenada.

Așa că, dacă ai haine pe care ai uitat că le ai în dulap sau cele care ți-au rămas mici sau largi sau pur simplu nu le mai porți, deși sunt într-o stare bună, adu-le la Empty Shop ca să ajuți familiile din zone sărace ale țării. Poți aduce chiar și unele haine noi pe care ai vrea sa le donezi.

Cât de mare este nevoia de donații în obiecte de îmbrăcăminte

România se numără printre țările cu cele mai ridicate rate ale sărăciei din Europa, peste 35,7% dintre romani fiind afectați de acest flagel (conform datelor Eurostat). În același timp, tot România are și cel mai ridicat nivel de copii săraci de pe continent, procentul fiind direct legat de o rată de abandon școlar îngrijorătoare, de 18%. Alte efecte negative ale sărăciei sunt: excluziunea socială, abandonul școlar și copii care trăiesc în condiții dure.

De altfel, lipsa hainelor se află printre motivele care îi împiedică pe copiii din comunitățile sărace să meargă la școală. Această realitate din viața lor nu poate fi cosmetizată, dar poate fi, în schimb, transformată într-una mai bună și care le va oferi mai multe șanse de a reuși în viață.