Techcelerator are sedii în București și Cluj-Napoca și este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Susținerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, un fond de investiții cu capital românesc despre care am scris și noi la începutul lunii ianuarie.

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor primi câte 25.000 de euro pentru o participație de 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari șanse de succes, vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 de euro, convertibilă în acțiuni în startup-ul respectiv.

Techcelerator - industrii vizate

Creatorii acestui program caută companii care au potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere, precum software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech.

Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Prima rundă a programului va începe pe 31 martie.

Techcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală.

“Techcelerator este un program ideal pentru cei care vor să își dezvolte o afacere cu potențial internațional. Oferim pentru prima dată finanțare tuturor startup-urilor selectate pentru dezvoltarea produsului sau serviciului propus. În același timp, am pregătit un program intens de mentorat în timpul căruia fondatorii și echipele lor vor lucra cu experți din industriile relevante pentru business-ul lor”, a spus Cristina Țoncu, Manager Techcelerator.

Techcelerator - aplicații deschise

Pe durata programului de accelerare, membrii echipei Techcelerator vor facilita întâlniri între startup-urile participante și potențiali investitori și parteneri de afaceri cu ajutorul cărora firmele la început de drum își pot testa produsele sau încheia parteneriate strategice. Startup-urile care vor dovedi cel mai mare potențial de creștere vor continua să fie monitorizate de către GapMinder și vor fi luate în considerare pentru runde ulterioare de finanțare de tip seed.

"Techcelerator este un program nou, dar avem în spate experiența dobândită anterior, în programe de accelerare similare. Doi Parteneri din GapMinder sunt dintre cei care au fondat cu patru ani în urmă două acceleratoare cunoscute, RICAP (în București) și SprintPoint (în Cluj-Napoca). Iar membrii echipei Techcelerator au experiență internațională în susținerea antreprenoriatului, au lucrat în acceleratoare de afaceri din Europa și au fost parte din echipele celor două acceleratoare locale amintite. Ingredientul cel mai important care aduce noutate este că suntem primul program de accelerare din România în care startup-urile primesc și finanțare, pe lângă celelalte beneficii de accelerare și accesul la rețele extinse de contacte. Toate acestea vor transforma rapid startup-urile participante de la nivelul de proiect la cel de afacere bine închegată", a declarat Cristian Dascălu, Partener Accelerare, GapMinder.

Startup-urile interesate să participe la prima rundă a programului pot aplica până la data de 11 martie 2018 pe www.techcelerator.ro.

În program sunt invitate să aplice atât companii, cât și persoane fizice cu idei de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare care își vor înregistra firma dacă vor fi selectate în program.