Kinderpedia, aplicație de monitorizare a copiilor, primește o nouă investiție de 45.000 de euro de la programul de accelerare Innovators for Children.

Kinderpedia este o aplicație dedicată managementului și comunicării din interiorul grădinițelor și școlilor, iar noua finanțarea obținută va fi folosită pentru dezvoltarea unui modul de evaluare a progresului școlar în creșă, grădiniță și ciclu primar, adaptat curiculei naționale, anunță wall-street.ro

Dascălii vor putea introduce informațiile despre progresul copiilor în aplicație și de acolo își vor exporta, în format standard, inclusiv rapoartele oficiale. În plus, informațiile se vor putea folosi pentru a urmări parcursul unui copil pe un interval mai mare de timp, situația unei întregi clase sau chiar instituții, dar și pentru a oferi feedback și recomandări părinților.

„Ne propunem că în următoarea perioada să aducem beneficiile tehnologiei și în sistemul public de educație și purtăm discuții cu municipalitățile pentru a pilota Kinderpedia în mai multe orașe” a declarat Evelina Necula, cofondator și CMO Kinderpedia.

Proiectul a beneficiat de mai multe finanțări în trecut, inclusiv de finanțare europeană în valoare de 98.621 euro și de o contribuție de 20.630 euro de la bugetul de stat.

Alte trei afaceri dedicate sănătății și wellbeing-ului beneficiază de finanțare în cadrul programului Innovators for Children.

Asociația KinetoBebe primește 17.500 euro pentru un laborator digital de stimulare neuromotorie a copiilor, care să creeze conținut pentru o rețea de micro-learning pentru kinetoterapeuti.

O finanțare de 15.000 euro va sprijini lansarea Arttachment – o aplicație menită să sprijine relația dintre părinți și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor.

Innovators for Children este un accelerator organizat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar și Impact Hub Basel, fiind dedicat soluțiilor care aduc un impact pozitiv în sănătatea și wellbeing-ul copiiilor și al adolescenților, prin inovare scalabilă.

Pe parcursul celor 100 de zile de program, cele 12 echipe participante au beneficiat de patru workshop-uri, trei întâlniri de feedback și follow-up cu echipa de mentori, cinci webinarii de progres, o conferință de tip retreat de patru zile cu cei mai importanți actori din domeniul sănătății și educației, atât din sectorul public, cât și din cel privat și non-guvernamental.