125.000 euro investiție este premiul pentru care au concurat anul acesta cei 7 de finaliști din cadrul Startup Spotlight, cea mai mare competiție de startup-uri din regiune, organizată pe parcursul conferinţei How to Web.

Valoarea totală a premiilor este de 1 milion de euro. Totodată, în premieră, o serie de business angels din rețeaua TechAngels și fonduri venture capital (precum GapMinder Venture Partners și RocaX) se unesc să investească împreună în “Cel mai bun startup”, oferind cel mai mare premiu dintr-o competiție de startup-uri. Astfel, câștigătorul marelui premiu a beneficiat de o investiție totală de 125.000 de euro.

Din juriu au făcut parte René Schöb (KPMG), Monica Obogeanu (Orange Fab), Mălin Ștefănescu (TechAngels), Cosmin Ochișor (GapMinder), Laura Mihăilă (BCR), Alexandru Bogdan (RocaX).

  • Best Pitch - Jobful (stand la TechCrunch Disrupt Berlin și beneficii de la partenerii How to Web)
  • Best Innovation Startup - Neurolabs (vor ajunge la TechCrunch Disrupt Berlin și beneficii de la partenerii How to Web)
  • Best Startup - Machinations.io, un tool cu care poți construi jocuri mai ușor și e folosit deja de 600 de studiouri din toată lumea. Ei primesc 125.000 de dolari.

Startup-urile finaliste la Startup Spotlight 2019

Securifai - O soluție de inteligență artificială pentru analiză video. Cofondator este Valeriu Filip, care a prezentat și pe scenă. Algoritmul Securifai analizează automat video-urile, pot fi folosite pentru camerele de supraveghere și pot detecta comportamente suspicioase. Potrivit cofondatorului, Securifai poate identifica inclusiv pulsul persoanelor, doar după analiza video. Securifai e ca un Big Brother, dar care vrea să folosească tehnologia pentru bine. Securifai are un parteneriat cu Microsoft și Orange, au avut 3 proiecte pilot pe 300 de camere cu OMV Petrom și Arena Națională. Securifai are nevoie de o investiție de 350.000 de euro.

Beez - E o soluție de cashback, cu un twist. Practic, au început ca o platformă de afiliere care împarte veniturile cu utilizatorii, dar vor să dezvolte și o soluție de plăți. Are aproximativ 90.000 de utilizatori, care au realizat în total 3 milioane de tranzacții până în prezent. Una dintre ultimele opțiuni introduse în aplicație se numește Beez Pay, prin care cofondatorii și-au propus să îi motiveze pe utilizatori să renunțe la ideea de a cumpăra diverse bunuri accesând produse de credit și să aleagă, în schimb, să se concentreze mai mult pe achiziționarea acestora în urmă unui proces de economisire. Beez are aproape 300 de tranzacții pe zi și aproape un milion de dolari investiție primită până acum. Au deschis un birou inclusiv la Londra. În momentul de față caută să strângă 3 milioane de euro investiție și unul dintre cofondatori, Vasile Tamaș, a spus pe scenă că au reușit să asigure 1 milion de dolari de la investitorii deja existenți.

Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor bazate exclusiv pe date generate sintetic. Acest lucru îi permite echipei să ajungă dincolo de precizia nivelului uman, cu scopul de a automatiza și optimiza procese repetitive din cantine, retail și industrie. Neurolabs poate genera imagini virtuale ale produselor din supermarket, de exemplu, prin scanarea celor reale. Conform lui Paul Pop, cofondatorul care a prezentat pe scenă, Neurolabs poate genera 100.000 de imagini în două ore. Neurolabs vrea să automatizeze toate task-urile de recunoaștere a obiectelor și oamenii să nu mai fie nevoiți să facă acest lucru. De exemplu, Neurolabs poate fi instalat în restaurante de tipul "împinge tava" și să recunoască ceea ce ai în farfurie ca să plătești mai ușor. Până în 2022, Neurolabs vrea să ajungă la 3.700 de implementări în cafenele, restaurante și cantine.

Machinations.io - Mihai Gheza este cofondatorul care a prezentat pe scena Startup Spotlight Machinations, o soluție de design de jocuri în browser. Machinations a participant la un accelerator în Luxemburg în 2018, iar în 2019 au fost finanțați de Seedcamp. 8.000 de utilizatori sunt pe platformă în momentul de față, peste 600 de studiouri de jocuri folosesc sistemul lor și urmează ca Machinations să fie predat inclusiv în universități. 25% din numărul de utilizatori vine din studiouri mari, dar produsul este făcut pentru studiouri de tip indie, care au 3-5 persoane. Software-ul poate inclusiv să prezică veniturile pe care le poate avea un dezvoltator de jocuri. Urmează ca Machinations să lanseze inclusiv un API, care să poată fi integrat cu mai multe platforme.

Femyo este un startup românesc de medtech și a primit 25.000 euro într-o competiție europeană în acest an. E un serviciu care oferă consultație pediatrică online. E un marketplace de doctori pediatri și ginecologi. Abonamentul costă 10 dolari pe lună și Femyo are un model în care împarte veniturile cu doctorii. În momentul de față are 17.000 de utilizatori activi, 1.000 de consultații plătite și 30 de doctori din România, iar doi doctori sunt în Marea Britanie. Daniel Stan este CEO al companie și are 5 ani de experiență în ecommerce și sănătate. Până acum Femyo a primit 148.000 de dolari investiție.

Octavic ajută fabricile să adune informații din zona de producție pentru a crește eficiența, pentru a cuantifica mai bine KPI-urile pentru a îmbunătăți procesele și pentru a reduce rispia. Informațiile obținute în timp real, alături de o interfață umană flexibilă creează puntea necesară de legătură între cunoștințele umane și datele colectate automat, construind astfel fundația pentru Fabrica Inteligentă. Octavic este activ în industrii diverse: farmaceutic, auto, medical etc. Anul trecut au fost locul doi la Startarium Pitch Day. Octavic va termina 2019 cu o cifră de afaceri de 300.000 de euro.

Jobful e o soluție prin care companiile pot recruta angajați mai bine pregătiți, scurtând, astfel, timpul de onboarding. Totuși, Jobful nu intră în partea de onboarding și training-uri ulterioare, tot ceea ce fac ei este să aducă cei mai potriviți angajati la întâlnirea cu angajatorul. Jobful a primit vara aceasta 100.000 de euro investiție. Jobful construiește academii împreună cu firme mari alături de care lucrează, pentru a face procesul de angajare și educare mai ușor. Cifra de afaceri de anul acesta va fi de 350.000 de euro. Jobful e integrat cu SAP SuccessFactors și Oracle Taleo. 350 de candidați sunt înregistrați în această săptămână pe Jobful, iar compania are 12 angajați.

Semifinaliștii Startup Spotlight 2019

▪️Jobful - http://www.jobful.ro - mai multe detalii despre investiția în valoare de 100.000 de euro primită în această vară de Jobful poți afla aici.

▪️Octavic - http://octavic.dk/ - povestea Octavic, startup-ul de pe locul 2 de la Startarium Pitch Day 2018, o poți citi aici.

▪️Milluu - https://www.milluu.com/

▪️Custify - http://www.custify.com

▪️Docbook - https://www.docbook.ro/ - aplicația românească prin care faci programări la medic într-un minut – 1 milion de euro pentru dezvoltarea DocBook.

▪️Ampeco - https://www.ampeco.global

▪️Machinations.io - https://machinations.io/

▪️Beez - https://use-beez.com/ - în vara acestui an, fintech-ul Beez a primit o investiție de 250.000 de euro.

▪️Femyo - https://www.femyo.co.uk - Femyo este un startup românesc de medtech și a primit 25.000 euro într-o competiție europeană în acest an.

▪️Banding - https://banding.app

▪️Relevon - https://relevon.io

▪️Pentest Tools - https://pentest-tools.com

▪️Evarvest - https://evarvest.com/

▪️Swazm - https://swazm.com/ - Swazm: românii care au dezvoltat cea mai rapidă infrastructură de blockchain

▪️The Littery - https://www.thelittery.com/

▪️Evertoys - https://ever.toys - Evertoys e un startup românesc care funcționează ca un Netflix pentru piața de jucării din România. Compania împrumută jucării copiilor, iar anul trecut a primit și o investiție.

▪️Soleadify - http://www.soleadify.com - Soleadify este agentul de vânzări cu inteligență artificială.

▪️ Securifai - o soluție de securitate online și video surveillance.

▪️Salient Eye - http://salient-eye.com

▪️Neurolabs - http://www.neurolabs.eu - Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor bazate exclusiv pe date generate sintetic. Acest lucru îi permite echipei să ajungă dincolo de precizia nivelului uman, cu scopul de a automatiza și optimiza procese repetitive din cantine, retail și industrie.

▪️OncoChain - https://www.oncochain.com - OncoChain este platforma pe blockchain pentru pacienții bolnavi de cancer.