Astfel, din declarațiile acestuia, în acest moment sunt verificate 10.965 de proiecte depuse pentru programul Start-Up Nation, dintre care deja au fost declarate admise 8.912, 866 au fost respinse şi sunt încă în clarificări 1.187 de proiecte.

”Paşii pe care îi urmăm în continuare: până la sfârşitul lunii vom termina analiza tuturor celor 13.000 de proiecte şi vom face publică lista celor care au fost admişi, cei care sunt admişi la finanţare şi cei care sunt admişi şi aşteaptă clarificările pentru că vor fi, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, invitaţi la semnarea contractelor marea majoritate a celor care au fost deja admişi şi publicaţi. Avem şi acea perioadă pentru contestaţii eventuale dacă sunt nemulţumiţi de ceea ce colegii noştri pe care o parte îi avem aici, din agenţiile regionale, au decis referitor la Start-Up Nation", a spus Ştefan-Radu Oprea, citat de Agerpres.

Totodată, Oprea a precizat faptul că lista firmelor care au fost admise în această ediție a programului de finanțare Start-Up Nation, prin care antreprenorii beneficiază de finanțări în valoare de 200.000 de lei, ar putea fi gata până la finalul lunii mai.

El a afirmat că programul este unul de succes, pentru că, dacă la începutul său, ideea de a deveni antreprenor în România tindea la zero, acum 6 din 10 tineri doresc să devină antreprenori.

De asemenea, acesta a menţionat că din totalul 33.514 de proiecte înscrise în ediţia din 2018 a programului, peste 2.000 sunt din diaspora. Aceştia sunt români care vin în ţară pentru a deveni antreprenori.

Tot ieri, ministrul Oprea a înmânat o serie de acorduri de finanțare cu firme înscrise în Start-Up Nation 2018/2019.

La începutul acestei luni, reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au publicat ofertele băncilor partenere din cadrul programului Start-Up Nation 2018/2019 pentru creditele punte.