Tehnologia dezvoltată de o companie din Israel e disponibilă în România dezvoltatorilor imobiliari din România, pentru clienţii lor rezidenţiali.

Controlul inteligent al casei se face prin intermediul tehnologiei Z-wave, un ecosistem wireless care permite ca toate aparatele și dispozitivele acționate electric să fie interconectate și să comunice în ambele direcții cu utilizatorului, prin intermediul telefonului. Tehnologia Z-Wave operează la frecvența de 868.42 MHz evitând astfel interferențele cu rețelele mobile, Wi-Fi și Bluetooth. Toate dispozitivele conectate au funcție de releu, facilitând transmiterea semnalului între dispozitive pe o distanţă mai mare.

Sistemul integrat de control inteligent Wisey Home include senzori pentru temperatură, mișcare, precum și alte componente printre care termostat, cameră, alarmă, alături de aplicația dedicată pentru smartphone, care permite controlul întregului sistem.

Gestionarea componentelor sistemului se face, așadar, doar prin intermediul aplicației activate de specialiștii companiei, disponibilă pentru sistemele Android și iOS. Modulul de supraveghere cuprinde funcția de monitorizare directă a camerelor video, aprinderea luminilor pentru îndepărtarea hoților și emiterea de alerte dacă ferestrele sau ușile sunt acționate. În ceea ce privește climatizarea, temperatura din casă poate fi controlată prin acționarea aerului condiționat sau al surselor de căldură. Wisey Home permite, de asemenea, controlul sistemelor multimedia din casă și controlul ambiental, prin gestionarea surselor de iluminat și al jaluzelelor.

“Piața locală a caselor inteligente este încă într-o fază incipientă, dar cu potențial mare de creștere. Rata de penetrare tot mai mare a dispozitivelor inteligente și apetența românilor pentru tehnologie, alături de dezvoltarea pieței imobiliare rezidențiale, reprezintă premisele necesare dezvoltării acestui segment de business”, spune Mirela Drăgan, Sales Partner Wisey Home.

Instalarea în locuință se face fără a fi nevoie de modificări structurale ale pereților. Toate dispozitivele sunt montate prin metode non-invazive, fiind ușor de fixat și adăugat la dispozitivele existente. De asemenea, sistemul este instalat și gata de funcționare în doar câteva ore.

Toate componentele sistemului, atât hardware, cât și software, sunt dezvoltate de echipa Cockpit, producător israelian, care de asemenea gestionează și serviciile de instalare și mentenanță în România. Această abordare vine în contextul în care piața din România este dominată în prezent de jucători care fac integrarea componentelor de la mai mulți producători.