”Noi funcționăm momentan în baza unei licențe pentru bani electronici oferită de Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie. Avem însă și o licență pentru bani electronici în Lituania și, având în vedere Brexit, migrăm utilizatorii din EU pe licența din Lituania pentru a continua să oferim serviciile Revolut în forma actuală, fără disruptions. Nu are legătură cu licența bancară”, ne-a precizat Irina Scarlat, Head of Growth CEE în cadrul Revolut.

Revolut, noi termeni şi condiţii pentru utilizatorii din UE

- noua entitate cu care vor interacționa clienții se va numi Revolut Payments UAB, o instituție de plăți electronice autorizată de Banca Lituaniei.

- reclamațiile referitoare la serviile Revolut vor putea fi făcute prin intermediul Băncii Lituaniei.

- legea care reglementează termenii și condițiile va fi legea lituaniană, iar instanțele competențe la nivel juridic sunt cele din Lituania.

”Noile condiții vor intra în vigoare în mod automat odată ce se va finaliza transferul către entitatea noastră din Lituania”, afirmă oficialii Revolut.

IBAN-ul pe care utilizatorii îl folosesc în prezent pentru plăți SWIFT și EUR SEPA se va schimba, utilizatorii urmând să fie anunţați imediat ce detaliile vor fi actualizate în aplicație.

După ce au primit noul IBAN, utilizatorii trebui să transmită aceste noi detalii către angajatori, prietenii sau familia pentru a putea primi transferuri în contul Revolut.

La începutul lunii mai, oficialii fintech-ului britanic anunțau că fac nou pas în lumea finanțelor lansând propria bancă. Compania lansa Revolut Bank în Lituania, acolo unde avea 300.000 de clienți care folosesc serviciile Revolut deja. Decizia companiei vine după ce Revolut a obținut licența bancară europeană, aceasta fiind acordată de Banca Centrală din această țară la finalul lui 2018.