Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


De la Plantronics am testat mai multe produse în ultimele luni - majoritatea orientate către mediul profesional. Căștile EncorePro 520 nu sunt diferite din acest punct de vedere, dar sunt primele cu fir pe care le testăm de la acest brand. De ce ai vrea o pereche de căști cu fir în 2019? Aflăm curând - dar, înainte de asta, să vorbim despre design.

Design

Căștile Plantronics EncorePro 520 au un design minimalist, dar sofisticat prin elementele ce aduc un spor de ergonomie și de rezistență. Sunt negre cu accente rose-gold, deci elegante, iar pernuțele care vin peste urechi sunt dintr-un burete moale și fin, deci sunt și comode. Sunt ajustabile și reversibile, astffel încât să le găsești mereu poziția potrivită, indiferent în ce parte preferi să ții microfonul flexibil. Căștile sunt din plastic, dar inserțiile metalice sunt făcute să reziste, fiind concepute din aliaje folosite în industria aerospațială. După cum ziceam și mai devreme, căștile sunt unele cu fir, dar nu vin cu orice fir, ci cu unul care le oferă capacități modulare.

La capăt nu găsim o mufă jack, ci un conector special compatibil cu diferite tipuri de terminații. La noi a ajuns una cu un conector USB, pentru conectarea la PC, și una care permite conectarea căștilor direct la un telefon fix. Mai există și conector cu Jack clasic, dacă vrei să le legi la un smartphone, dar să revenim un pic la terminația cu USB. Aceasta are și câteva butoane utile, pentru apelare rapidă, volum sau închiderea temporară a microfonului și e, practic, un procesor audo. Per total, produsul este gândit pentru mediul profesional, deci e practic, dar nu neglijează aspectul, care este elegant și premium.

Am aflat cu arată și cum se conectează căștile Plantronics EncorePro 520 - să aflăm și cum se aud și cum suntem auziți cu ele.

Sunet

Căștile au un sunet puternic, cu înalte clare și bass prezent. Nu sunt căști pentru muzică, ci pentru apeluri, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura și de melodii în pauze. Un dezavantaj al acestor căști ar fi faptul că pernuțele din burete nu izolează deloc sunetul din exterior, dar volumul maxim este mare și reușește să acopere lipsa unui sistem de noise cancelling. Totuși, microfonul flexibil și ușor de poziționat este dotat cu o funcție de eliminare a zgomotului de fundal care funcționează excelent. Într-un birou aglomerat sau într-o redacție zgomotoasă nu va trebui să-ți faci griji că persoana de pe celălalt capăt al firului nu te va auzi cum trebuie, pentru că microfonul de la Plantronics îți izolează vocea și ți-o pontențează pentru o calitate optimă a apelurilor.

Acum că am trecut prin aceste aspecte, să vedem pentru ce - sau, mai bine zis, pentru cine - sunt potrivite aceste căști. Să vorbim, deci, despre use-cases.

Pentru ce să ți le cumperi

Plantronics EncorePro 520 sunt gândite fie pentru cei care petrec foarte mult timp în apeluri - deci pentru oameni de vânzări, pentru oamenii de la call center, pentru cei care lucrează pe burse. Sunt căști relativ accesibile, având în preț de circa 80 de euro, deci dacă vrei să înființezi un departament de suport tehnic în compania ta, investiția în 10 de astfel de perechi de căști nu te va trage în jos. Sunt făcute să reziste și nu vei avea grija bateriei descărcate, funcționând cu fir. Nu sunt căști pentru segmentul de lifestyle, dar nici căști pentru cei ce caută căști de muncă și de distracție - pentru astfel de activități există gamele Voyager sau BackBeat. Plantronics EncorePro 520 sunt, deci, căști pentru muncă și nici nu încearcă să pară altceva.

Căștile sunt distribuite în România de către ABN Systems International și oferă un raport calitate/preț foarte bun, precum și durabilitate sporită.