Astfel, Wild Code School deschide un campus la București, în cadrul Mindspace Victoriei, într-o perioadă în care abilitățile IT și digitale sunt vitale, iar companiile sunt în continuă căutare de specialiști IT și dezvoltatori de software.

Campusul din București va oferi programe de formare completă pentru cele mai căutate tehnologii și limbaje de programare. Cursurile se adresează tuturor celor care își doresc o carieră în IT, indiferent de vârstă, experiență sau studii. Cursanții Wild Code School au în medie 30 de ani și provin din cele mai variate domenii.

”Ideea de reconversie profesională ar trebui să fie din ce în ce mai susținută și în România. Pe de-o parte avem o industrie cu un deficit imens, iar pe de altă parte avem oameni ale căror locuri de muncă sunt desființate, relocate sau transformate. De ce să nu le oferim acestora șansa să se formeze într-un domeniu prosper și care are atât de mare nevoie de specialiști?”, a spus Irina Dumitru, manager al campusului Wild Code School din București.

Wild Code School a fost creat în 2014 în Franța și deține în prezent campusuri în 19 orașe europene. Peste 85% dintre absolvenți s-au angajat cu succes după finalizarea cursurilor.

Programator în doar cinci luni

Metodologia folosită se axează pe nevoia de a dobândi cele mai căutate competențe profesionale în cel mai scurt timp posibil - în regim intensiv (cinci luni) sau part-time (zece luni).

Procesul de învățare are loc atât la clasă, cât și online, pe platforma de e-learning a Wild Code School, iar activitățile sunt cât se poate de practice. Cursanții participă la workshop-uri și hackatoane și lucrează pentru proiecte cu clienți reali, dezvoltându-și pe parcursul programului nu doar competențe tehnice, ci și abilități profesionale exrem de căutate de angajatori (negociere, lucru în echipă, comunicare). În plus, programul oferă suport pentru obținerea unui stagiu de practică cu potențial de angajare după finalizarea cursurilor.

Cel mai important, cursanții „învață cum să învețe”: Wild Code School se bazează pe ideea ca IT-ul este un domeniu în continuă schimbare, iar oricine intră în această industrie trebuie să aibă capacitatea de a rămâne la curent cu cele mai recente tendințe, de a învăța și progresa permanent.

România are un deficit de aproximativ 30.000 de specialiști în IT – potrivit Asociaţiei pentru Industria Electronică şi Software, iar 85% dintre meseriile din 2030 (peste doar 11 ani!) nu au fost încă inventate - potrivit unui raport publicat de Dell Technologies & The Institute for the Future.