JCI Ten Outstanding Young Persons este un proiect internaţional, ce are că scop recunoaşterea tinerilor (18 – 40 ani) care excelează în domeniile lor de activitate şi care creează schimbări pozitive în comunitate.

Cornel Amariei are 23 de ani și este inventator, autor, inginer și antreprenor. Românul s-a numărat printre cei cei 20 de finaliști ai competiției internaționale Ten Outstanding Young Persons 2018, evenimentul de premiere având loc în Goa, India. Tânărul a anunțat știrea pe pagina sa de Facebook., spunând „România a reușit! În fața a mii de membri JCI din sute de țări, am primit unul dintre cele mai prestigioase premii – unul dintre Cei Mai Remarcabili 10 Tineri din Lume (Ten Outstanding Young Persons of the World)! Este pentru prima dată când un român primește acest titlu. O mare onoare”,

Publicația Forbes l-a numit unul dintre cei mai influenți 300 de tineri din Europa. De asemenea, cei de la Real Leaders l-au inclus în lista celor 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire, potrivit JCI Romania.

În clasa a 11-a, a înființat prima sa companie, alături de câțiva colegi de liceu. În timpul facultății, Cornel a fondat Lumen, compania care a dezvoltat primii ochelari pentru orbi din lume. În prezent, Cornel Amariei locuiește în Sibiu și coordonează grupul de inovare de la Continental Automotive din Timișoara, producător de componente auto pentru Daimler, Ford și Volkswagen. Amariei este recunoscut la nivel mondial pentru cele peste 30 de brevete solicitate și mai mult de 10 proiecte de inovare dezvoltate.

Aici puteți vedea care au fost cei zece tineri care au ajuns în finala competitiției JCI Ten Outstanding Young Persons în România.

Cornel Amariei a dezvoltat tehnologii și afaceri care îi ajută pe alții. Începând chiar din liceu, Cornel a creat un club de robotică, în cadrul căruia peste 100 de studenți au participat la cursuri și au adus peste 200 de medalii internaționale în România și în club. La doar 16 ani, a fost angajat ca inginer de cercetare și dezvoltare la compania de securitate tehnică MB Technology LTD. Aici a făcut parte din echipa care a dezvoltat singurul scanner avion din lume, Roboscan Aeria.

Foto credit: Cornel Amariei / Facebook