UPDATE: Înscrierile în cadrul programului sunt deschise până pe data de 17 ianuarie 2020, inclusiv, prin completarea unui formular în care să descrii cât mai bine echipa și soluția propusă.

---

Cui i se adresează?

Food & Agri Tech Challenge se adresează startup-urilor care pot propune idei dezvoltate de business în agricultură sau industria alimentară, bazate pe tehnologie. Printre domeniile vizate se numără, de exemplu:

Calitate și trasabilitate (siguranța alimentelor, calitatea plantelor și a alimentelor)

• Tehnologia agriculturii (agricultura de precizie, sănătatea animalelor, agricultură verticală și interioară)

• Noi canale de distribuție (distribuție directă, restaurante digitale, noi vehicule de livrare)

”În România, sunt foarte puține startup-uri active în cele 2 domenii pe care le vizează acest program, care să îmbunătățească prin tehnologie agricultura sau procesele din industria alimentară. Viitorul, dacă nu chiar prezentul, ne va impune să devenim mai eficienți și în aceste domenii și ne asumăm rolul de pionieri pentru a atrage atenția asupra acestor nevoi și pentru a crea noi comunități și rețele. Ne dorim ca Food & Agri Tech Challenge să fie un program cu continuitate și așteptăm cu nerăbdare să auzim ideile participanților noștri”, Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator Impact Hub Bucharest.

Cum se desfășoară?

Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe 30 noiembrie, pe fatchallenge.ro.

În urma selecției făcute de organizatori, 15 echipe vor participa la un bootcamp de 2 zile, pe 13-14 decembrie, unde își vor dezvolta ideea sub îndrumarea unor mentori și specialiști cu experiență în cele 2 domenii, dar și în dezvoltarea unui startup. Bootcamp-ul este gândit cu dublu rol:

  • de educare - participanții au acces la sesiuni de învățare care îi vor ajuta să își definească modelul de business, un plan de acțiune pentru următoarele 6 luni, dar și să susțină un pitch;
  • de selecție: la finalul acestui bootcamp, cele mai bune 6-8 idei vor fi selectate pentru a face parte din pre-accelerator.

Pre-acceleratorul se va desfășura pe parcursul a 6 luni, din ianuarie până în iunie 2020 și se va încheia cu un Demo Day, un eveniment public unde participanții își vor expune ideile către potențiali clienți, investitori, parteneri sau alte persoane active în aceste domenii, interesate de inovație.

Food & Agri Tech Conference

Pe 8 noiembrie, Impact Hub Bucharest organizează Food & Agri Tech Conference, unde vor fi abordate teme precum provocările și oportunitățile antreprenorilor care vor să pornească un business tech în aceste industrii, starea ecosistemului acum, resursele necesare inovației, dar și criterii și procese de participare la pre-accelerator.

Participarea este gratuită și se face în baza înscrierii, aici.

Înscrierile în programul Food & Agri Tech Challenge sunt deschise până pe 30 noiembrie. Mai multe detalii sunt disponibile pe fatchallenge.ro.