Nansi Lungu este omul care analizează comportamentul consumatorului și sfătuiește specialiștii Bitdefender despre ce lucruri să dezvolte. Am discutat cu el despre cyberbullying, adică hărțuirea online în formă organizată. Dacă ai copil, e posibil să fie victimă sau agresor. Dacă ai 30 de ani e posibil să fi fost supus hărțuirii de acest tip în adolescență. Poate nu știai atunci că așa se cheamă.

Tinerii își trăiesc visurile, dar și coșmarurile pe internet. Și nu pot fi protejați de o soluție software, ci de bun simț și conștientizare. Pentru Nansi Lungu, cyberbullying-ul este o problemă de siguranță a unei națiuni, pentru că 80% din tineri spun că au fost hărțuiți online, atât de cunoscuți, cât și de mase de necunoscuți.

Astfel, se pot naște generații de adolescenți anxioși, abuzați online, care nu mai au încredere în ei și care apoi pot deveni la rândul lor agresor. Pentru noi, a fost unul dintre cele mai fascinante podcast-uri de până acum și vă invităm să-l ascultați și să-l dați mai departe.

E disponibil pentru orice platformă aici, pe anchor.fm. Puteți apoi să vă abonați pe platforma voastră preferată: Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts sau altele. Dacă vreți să ascultați direct aici, dați click în playerul de mai jos.

Principalele declarații ale lui Nansi Lungu

  • Cei care au fost supuși bullying-ului cel mai grav nu îl raportează. 80% din acolescenți au fost hărțuiți online. Procentul înseamnă că e o societate care poate avea probleme de lungă durată. Aici nu putem exagera seriozitatea fenomenului. 80% din adolescenți care se simt nesiguri, frustrați, atacați, vor fi adulți care se vor comporta ca atare. Avem o problemă uriașă.
  • Bullying-ul este metamorfic. De la un bullying pasiv la unul agresiv. Putem să putem o presiune semnificativă pe un seamăn de-al nostru fără să fim expliciți. Dacă mai și coordonăm un atac, efectul poate fi devastator.
  • Un behaviour analyst urmărește comportamentul consumatorului, urmărind să optimizeze mesajele, cât și să dezvolte feature-uri noi în produse. Cam din anii ’90 psihologia simțului comun nu mai funcționează. Avem nevoie de o psihologie științifică, nu intuitivă. Ai nevoie de cineva care să se ocupe de comportamentul uman dincolo de ceea ce este psihologia noastră intuitivă.
  • La momentul angajării la Bitdefender, poate acum 10 ani, chiar despre trecerea dinspre offline spre online am vorbit. Problema e că tehnologia ajunge foarte greu în această zonă pentru că fenomenul este extrem de complicat. Este profund uman și asta-l face complicat de prins tehnologic.
  • Prezervarea psihicului într-o stare bună e un challenge de zi cu zi. Înspăimântător de mulți oameni nu au această liniște pentru că sunt atacați.
  • 80% înseamnă o problemă de siguranță a unei națiuni.