Lipsa presiunii financiare și a grijilor legate de bani sunt visurile oricărui antreprenor. Acum există soluții financiare rapide care vin în sprijinul valorii antreprenoriale, atunci când acesta are nevoie de lichidități sau traversează o perioadă dificilă din cauza termenelor mari de plată impuse de clienți.

Marți, 4 iunie 2019, se va lansa prima platformă fintech de micro-finanțare în timp real din România, 100% online, www.omnicredit.ro.

”Misiunea Omnicredit este să devină partenerul de încredere al micilor antreprenori. Mai puțin stres financiar, mai mult timp pentru ceea ce contează! Cu ajutorul serviciilor financiare Omnicredit, micii antreprenori beneficiază de cea mai importantă resursă a fiecărui business: TIMPUL”, susțin reprezentanții companiei.

Prin Omnicredit.ro, antreprenorii pot primi micro-credite în maximum 8 ore, iar toate aprobările sunt obținute din fața calculatorului sau de pe telefon. Timpul de înregistrare pe platformă este de 30 de secunde, iar decizia de creditare este luată într-o oră de la încărcarea documentelor.

Omnicredit.ro oferă opt tipuri de produse personalizate pentru nevoile financiare ale microîntreprinderilor, printre care cele de factoring, scontare instrumente de plată sau micro-credite pentru capital de lucru, microleasing și alte produse financiare adaptate nevoilor actuale ale pieței.

Acționarul majoritar al companiei este fondul de investiții Reconstruction Capital II Limited (RC2), prezent în Romania din 2005 și cotat pe bursa de valori de la Londra. Compania va fi condusă, în România, de Elisa Rusu, om de banking cu 20 de ani de carieră în zona financiară, fost CEO al Instant Factoring.

“O mare parte dintre micii antreprenori nu ofera servicii adresate companiilor, ci au o cafenea sau o cofetarie prin care se adreseaza doar persoanelor fizice si astfel nu emit facturi. In cadrul proiectului anterior, am primit multe mesaje din partea lor prin care ne spuneau ca isi doresc lichidati, insa lucreaza in zona de B2C(business to consumer). In unele cazuri, erau mici antreprenori care cereau 2.000 de lei pentru a-si lua marfa", povesteste Elisa Rusu, într-un interviu acordat wall-street.ro.