Lansată în 2017, platforma colectează în timp real date prin soluția Business Internet Security. Această soluție analizează peste 5 milioane de amenințări pe lună în infrastructura de securitate a clienților business Orange. BIS Threatmap agregă datele anonimizate și le prezintă într-o formă ce poate fi ușor de interpretat.

În noua versiune a platformei, au fost îmbunătățite secțiunea de statistici și componenta de analiză (insights), care prezintă sursa atacurilor, totalul atacurilor în funcție de impact și de industrie, din ultimele 30 de zile. De asemenea, a fost adaugată o secțiune în care sunt analizate săptămânal, în mod anonimizat și neinvaziv, cele mai vizitate 100 de website-uri conform SATI (BRAT).

Aici utilizatorii pot afla informații cu privire la nivelul actual de securitate al website-urilor și să înțeleagă mai bine riscurile de utilizare ale celor nesigure. Aceste actualizări se bazează pe informații oferite de Pentest-Tools și Dekeneas, ambele startup-uri Orange Fab, și de RO Hacked.

Citește despre Pentest Tools și Dekeneas în acest articol amplu de pe start-up.ro.

Persoanele care accesează BIS Threatmap pot descărca raportul realizat de către specialiștii Orange alături de parteneri precum Bit Sentinel, Fortinet România sau CERT-RO.

Raportul, aflat la a doua ediție, sumarizează principalele evenimente de securitate cibernetică pentru anul 2018, dar prezintă și statistici realizate la nivel de industrii prin serviciul Business Internet Security. Spre exemplu, o astfel de statistică arată că administrația publică și transporturile sunt cele mai afectate industrii.