Astfel, prognoza Gartner arată că, până la finalul anului ar putea fi livrate 2,16 miliarde de unități – aici intrând PC-uri, ceasuri, telefoane mobile -, numărul fiind în creștere cu 0,9% comparativ cu 2019, scrie TechCrunch.

Anul trecut, de exemplu, Gartner și-a revizuit prognoza de 3 ori, pornind de la 0 și terminând cu o scădere de 4% a numărului de dispozitive livrate. La finalui lui 2019 au fost livrate 2,15 miliarde de unități, acesta fiind cel mai mic număr de unități livrat din 2010 și până acum.

”În 2020 vom asista la o mică creștere a pieței. Disponibilitatea la scară largă a dispozitivelor 5G va conduce la o creștere a vânzărilor de telefoane mobile”, spun analiștii Gartner. Aceștia sunt de părere că piața va înregistra un nou plus în 2023, moment în care dispozitivele 5G vor ajunge la o cotă de 50% din totalul telefoanelor mobile livrate.

De exemplu, Samsung livrează cinci device-uri Galaxy 5G la nivel global, inclusiv Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 5G și Note10+ 5G, precum și Galaxy A90 5G și Galaxy Fold 5G, lansate recent.

Tehnologia 5G își ia avânt. Este în desfășurare implementarea comercială 5G. La nivel mondial, 35 de operatori din 20 de țări au lansat 5G. În plus, 33 de țări au alocat spectrul pentru 5G, iar era 5G a sosit.

5G va deschide calea unei nișe de piață de mii de miliarde și a unor oportunități de investiție în viitor. În 2035, 5G va genera, la nivelul economiei mondiale, câștiguri de 12.300.000.000.000 de dolari, din care 80% câștiguri direct legate de 5G.

În cadrul unei vizite pe care am făcut-o la sediul Huawei la începutul verii trecute am aflat detalii despre investițiile realizate de companie pe acest segment și despre planurile chinezilor. ”Am început să investim în 5G în 2009, iar acum avem peste 2 miliarde de dolari investiți pe această zonă”, ne-au precizat oficialii Huawei în cadrul vizitei pe care am avut-o la începutul lunii iunie în Shenzhen, la sediul companiei.

Huawei se află pe primul loc în cursa pentru 5G, tehnologiile companiei având ceva mai bine de un an avans față de cele ale competitorilor. De-a lungul anilor, compania și-a consolidat poziția în domeniul 5G, fiind singura capabilă de a oferi sisteme 5G end-to-end clienților săi.

Huawei are o cotă de 20% la patente pe zona de 5G, peste alte companii care lucrează în domeniu”, ne-a spus Alex Zhang, manager în cadrul Huawei în timpul vizitei noastre în Shenzhen.

Astfel, compania deține peste 2.100 de certificări pe 5G în timp ce Nokia, de exemplu, are peste 1.500 de certificări. De altfel, cea mai mare parte a echipamentelor 5G provin din China (circa 34%), fiind urmată de Coreea de Sud (cu o cotă de 25% pe piață), Statele Unite și Finlanda (ambele cu o cită de aproximativ 14%), Suedia având o cotă de numai 8%.

Mai multe detalii despre rezultatele Huawei pe segmentul 5G puteți afla din acest material.

La finalul lui 2019, Bosch anunța noua tehnologie de control ctrlX AUTOMATION care are tehnologia 5G integrată și poate conecta o gamă largă de dispozitive industriale cu ajutorul noului standard de comunicații.