Future Makers este un program educațional de antreprenoriat adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, în zeci de ateliere de antreprenoriat în 2020.

Aflat anul acesta la a treia ediție programul pune la dispoziție premii totale în valoare de 20.000 euro, incubare și mentorat pentru idei care propun soluții concrete de rezolvare a provocărilor pe care viitorul ni le pregăteşte.

România are nevoie acum de multe soluții care să susțină adaptarea la riscul pandemiei, la noile forme de muncă, comerț, entertainment, educație, transport, interacțiune în spații publice, și generația care intră în perioada următoare pe piața forței de muncă va găsi mai puține lucruri de-a gata și mai multe de creat.

Fie că soluția ia forma unui viitor SRL, proiect sustenabil de ONG, mișcare civică care își caută un model sustenabil, ei pot fi ajutați cu formatori specializați, mentori, conectare internațională și premiile de 20.000 de euro.

EcoTree, Aventurile lui Tzitzi-Poc, I’m Fine, Veltra Bikes, Auttie, Re-cycled sunt câteva din ideile câștigătoare din anii trecuți, și într-o ediție extraordinară în luna martie, 3 soluții românești la provocările Covid-19 au primit deja suport financiar și mentorat în Future Makers: VecinulTau.ro, platformă de ajutor în vecinătate, Air Up - prototip de ventilator medical și Smart Disinfection System, poartă de dezinfectare.

Andreea Roșca (antreprenor), Marius Ștefan (Autonom), Sergiu Neguț(MSM/ FintechOS), Paris Nikolopoulos (Coca Cola România), Ioan Iacob, (Qualitance), Mihai Toader-Pasti (EFdeN), Irina Anghel Enescu (South Eastern European Private Equity & VC Association) și Viorel Urda (marele câștigător Future Makers 2019) sunt membrii juriului Future Makers, care așteaptă să selecteze cele mai bune 50 de idei de afaceri de viitor. Înscrierile au loc pe https://futuremakers.ro/aplica-2020/ până pe 3 iunie 2020.

“Momente de incertitudine ca cel pe care-l trăim acum generat de pandemia COVID-19 ne dovedesc cât de importantă e educația orientată către viitor, dezvoltarea agilității și a capacității de inventare și reinventare. Alături de partenerii noștri am reușit în ultimii ani să construim spații de învățare și creștere pentru 100 de echipe de tineri, multe dintre ele reușind deja să dezvolte afaceri sustenabile care au accesat apoi investiții de sute de mii de euro. Continuăm și în 2020 să dezvoltăm o comunitate puternică de tineri care înțeleg mai bine oportunitățile și provocările viitorului”, a spus Ciprian Stănescu, Co-Fondator, Social Innovation Solutions