8 startup-uri au fost pe scena Future Banking Fire Pitch pentru a demonstra investitorilor prezenți că sunt viabile și că pot primi investiție pe viitor. Startup-urile au avut 5 minute la dispoziție pentru a demonstra cum vor să schimbe viitorul plăților sau lumii financiare.

Moneymailme a obținut cel mai mare punctaj de la juriul format din specialiști și investitori, urmat de Symphopay, Fagura (Republica Moldova), Beez și Prime Dash (România și Statele Unite). În urma prezentării, juriul a venit și cu un feedback privind perspectivele de business ale startup-urilor.

Moneymailme e un startup fondat de Mihai Ivașcu, un produs care are deja vechime pe piață, începând ca un fel de Revolut. Moneymailme oferă astăzi o soluție white label pentru bănci ca acestea să-și digitalizeze experiența clienților. Aplicația lor are 500.000 de download-uri anul trecut, 100.000 de utilizatori înregistrați și au primit deja 5 milioane de dolari investiție.

SymphoPay este un startup deja finanțat care oferă soluții de plăți prin Cloud și fidelizare a cumpărătorilor la POS. Momentan SymphoPay lucrează cu 3 bănci și are peste 3.000 de terminale POS active.

Fagura este o platformă de peer to peer lending, adică împrumuturi luate simplu, online, care sunt finanțate de o rețea de investitori mai mici care pun bani ca să-și recuperez apoi investiția cu un randament mai mare decât la o bancă.

Startup-urile selectate pentru finală sunt:

SymphoPay este o platformă de POS-uri inteligente pentru comerțul modern. Oferă o platformă centrală ce permite integrarea campaniilor de marketing și fidelizare într-un singur POS.

Moneymailme este un fintech care oferă o aplicație de chat și prin care poți trimite bani de pe telefonul mobil.

PaybyFace este o platformă biometrică de plăți care se folosește de un API comun pentru bănci multiple. Practic, e un strat de securitate suplimentar pe care-l pot avea băncile.

Fagura este un startup de microcreditare din Republica Moldova care are și un sistem de peer to peer lending, prin care poți împrumuta de la alți utilizatori ai platformei sau poți să-i împrumuți.

Prime Dash este o platformă financiară pentru falicitarea deciziilor de business. Oferă peste 20 de rapoarte financiare și unelte de simulare financiară.

Beez este un startup care face fidelizare a clienților prin intermediul unui sistem de afiliere. Dacă vei cumpăra prin ei, primești o parte din suma câștigată de Beez înapoi și poți cumpăra alte produse.

Pheboo este un sistem de microcreditare pentru IMM-uri și industriile creative.

Juriul Future Banking Fire Pitch

Suleiman Arabiat este Fintech Investment Lead la AB Ventures și reprezintă o zonă investițională foarte activă, adică cea a Orientului Mijlociu, prin Arab Bank.

Petar Chavdarov este Investment Associate la Finance in Motion, unul dintre cele mai mari administratori de fonduri, cu peste 2 miliarde de dolari (circa 1,7 miliarde de euro) în asset-uri. A lucrat inclusiv la Rockstart, unul dintre cele mai cunoscute acceleratoare din Olanda.

Antony Tikhonov este Business Developer la Seedrs, o platformă de investiții de tip equity crowdfunding, unde investitorii primesc participație într-un startup în schimbul banilor investiți. Până acum, prin intermediul Seedrs s-au investit circa 577 de milioane de lire sterline (aproximativ 667,3 milioane de euro) în pitch-uri și au fost finanțate aproape 800 de startup-uri.

Ciprian Păltineanu este angel investor și startup mentor. Este investitor principal la Innova Human Capital, un fond specializat pe investiții early-stage în Europa de Est. A lucrat de-a lungul timpului în management-ul unor instituții bancare mari. Ciprian este, totodată, unul dintre cofondatorii Wolf-e Rides, startup românesc de închrieri de trotinete electrice.

Andrei Dudoiu este cofondator al Human Finance și fost vicepreședinte al Banca Transilvania. Human Finance este o platformă de finanțare pentru startup-urile de tehnologie. Alături de cofondatorii platformei, Andrei și-a propus ca până la sfârșitul anului 2019, Human Finance să pună umărul la finanțarea a 100 de afaceri, dintr-o comunitate construită de 1.000 de companii inovative. Peste trei ani își doresc să ajungă să finanțeze circa 100.000 de startup-uri din această regiune a Europei.

Dan Călugăreanu este partener la Early Game Ventures, un fond de VC lansat la finalul lui 2018 în România, a fost președinte TechAngels România și a fondat numeroase afaceri înainte de a o lua pe drumul investițiilor.

Fondul Early Game Ventures (EGV) este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Managerul de fond al EGV a fost selectat de cǎtre Fondul European de Investiții prin apel pentru expresii de interes pentru instrumentul de capital de risc din cadrul acestui program operațional.

Fondul are dimensiunea ţintǎ de 28 de milioane de euro şi va investi în companii din România aflate la început de drum. Sunt avute în vedere investiţii în tehnologie şi alte domenii în care proprietatea intelectualǎ primeazǎ. EGV va ţinti întodeauna participaţii minoritare în companiile din portofoliu, iar suma maximǎ investitǎ într-un deal Series A va fi de 3,5 milioane euro per companie.

Dorin Gaidău este Investment Manager la Finance in Motion și are o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar din Republica Moldova și România.

Răzvan Enache este fondator EROA Investments, jurnalist și business development manager la InternetCorp. Este pasionat de fintech și este mintea din spatele proiectului Future Banking.