200 Seconds of Fame va fi o competiție de pitching în cadrul ICEEfest, în a doua zi, pe 15 iunie, pe Focus Stage 4, scena dedicată startup-urilor.

Organizatorii ICEEfest anunță un nou tip de bilet care va permite accesul la scena Focus 4, dedicată startupurilor. Biletul va fi valabil în ziua de 15 iunie, iar prețul său este redus - numai 75 de euro. Există și o ofertă specială - cei care vor cumpăra cel puțin două astfel de bilete vor plăti numai 50 de euro pentru fiecare bilet.

Biletul ICEE.startup pass îți va permite să afli cum îți poți crește afacerea, cum poți obține finanțări, dar și să vezi pitch-urile participanților la competiția 200 Seconds of Fame.

La scena Focus 4, pe 15 iunie, programul începe de la ora 14.00. Timo Dreger, Investment Manager coparion, Brian Wong, CEO Kiip, și Marvin Liao, Partner 500 Startups, vor împărtăși din experiențele pe care le-au avut și vor vorbi despre cum pot companiile europene să primească finanțare din SUA.

Apoi, începând cu ora 15.15, Josh Fetcher, CEO și cofondator BAMF Media, va susține un workshop practic și interactiv de Growth Hacking. Vei învăța cum să îți extinzi rapid și eficient afacerea.

De la 16.15 urmează încă o sesiune cu investitori. Eugene Borukhovich, Global Head of Digital Health & Innovation Bayer G4A, Andrea Di Anselmo, Vice President Meta Group, Dario Mazzella, Project Manager META Group, și Vijay Tirathrai, Managing Director, Techstars Dubai Accelerator vor vorbi despre ce caută investitorii atunci când au bani de dat, dar și despre modurile în care să îți ”vinzi” ideea atunci când cauți finanțare.

De la ora 18.00 începe 200 Seconds of Fame, competiția în care startupurile au rolul de a convinge un juriu format din investitori și specialiști în diverse domenii că afacerile la care lucrează au șanse de reușită și de expansiune rapidă.

La 200 Seconds of Fame vor exista două track-uri. 10 startup-uri generaliste și 5 startup-uri pe eHealth.

Finaliștii 200 Seconds of Fame

Gaus e un chatbot prin care generația Milennials poate să-și găsească job vorbind cu un robot pe Facebook Messenger. E dezvoltat de o echipă din Republica Moldova și are ca parteneri momentan Kaufland, Moldova AgroindBank, Code Factory și Development Aid.

Apiary Book e o soluție de management pentru apicultori. Cu ajutorul senzorilor și sistemelor lor, primești informații despre starea de sănătate a albinelor, tratamente și tipul albinelor sau sănătatea celor care conduc stupul. Echipa Apiary Book e susținută de Bethnal Green Ventures din Londra,

Sharefidence e o platformă care funcționează ca un broker investițional în monede virtuale și ICO-uri. Practic, site-ul oferă o monedă virtuală care conține alte monede virtuale pentru a investi. Ei investesc pentru tine și tu primești banii.

Modex e primul marketplace pentru proiecte blockchain, în care dezvoltatorii pot găsi diverse unelte pentru a-și dezvolta proiectele de monede virtuale sau contracte inteligente. Practic, poți să faci un Smart Contract cu ajutorul platformei.

Sypher e un startup românesc care ajută companiile mari să implementeze prevederile GDPR cu ușurință, automatizând sistemele și procesele, pentru ca firmele să nu fie nevoite să caute mereu documentele. Ei le pun într-un singur loc.

ClarK e o echipă premiată și la Innovation Labs care creează ochelari inteligenți industriali. Aceștia pot fi folosiți în diverse domenii industriale pentru a crește productivitatea angajaților și aceștia să primească informații în timp real.

Engage este un startup care iși propune să creasca nivelul de implicare si productivitate la locul de muncă. Prin intermediul unei aplicații mobile gamificate, angajații pot participa la diverse provocări bazate pe interesele lor personale si aliniate cu cultura organizatiei din care fac parte, experiența fiind una distractivă si recompensantă.

Smartan e o platformă de analytics și intelligence pentru publisherii online. Practic, Smartan automatizează date din Google Analytics sau din Facebook pentru a oferi publisherilor informații despre conținutul cu potențial viral sau care are engagement brusc.

Blue Asteroids Exoloration Technologies este probabil cel mai spectaculos startup care prezintă la 200 Seconds of Fame, pentru că ei vor să mineze asteroizi. E format dintr-o echipă de tineri români, ajutați de profesori din România și din străinătate, pentru a găsi soluția tehnică ideală pentru folosirea resurselor din spațiu.

BrainyAnt e un sistem opensource prin care utilizatorii pot controla obiecte conectate la internet de la distanță. Practic, poți controla roboții de oriunde din lume, fără să fii nevoit să fii la fața locului și fără să te bazezi pe soluții deja existente de la anumite companii.

Finaliștii 200 Seconds of Fame - eHealth

WakeZ e un dispozitiv purtabil care monitorizează ciclul somnului pentru a te trezi odihnit. WakeZ are un algoritm care mapează somnul în funcție de variația somnului. WakeZ calculează când e momentul ideal să te trezească.

Wello e o platformă prin care familiile care au copii supraponderali pot primi sfaturi și soluții pentru ca cei mici să fie mai sănătoși. O platformă web care va oferi programe de nutriţie personalizate şi sfaturi de sanătate de la experţi în nutriţie, antrenori de fitness şi medici generalişti, pe baza informaţiilor colectate şi analizate de AI despre utilizatori (timpul de somn, activitatea fizică, starea vremii etc.);

Grapevine este un sistem bazat pe blockchain care securizează datele medicale ale utilizatorilor. E un sistem B2B care va fi vândut sistemului medical.

Thats e un sistem de elearning pentru persoanele nevăzătoare, care creează imagini embosate prin care orbii pot vedea lumea mai bine.

Hey, Be Well! e o platformă de wellbeing. Oferă sfaturi, monitorizare și utilizează sistemul blockchain. Practic, dacă ești stresat, poți să primești un plan de tratament antistres.