Echipa este condusă, din poziția de Technical Director, de Jean-Dominique Sorace, care s-a alăturat echipei DocProcess după o carieră de aproape 8 ani în Oracle Franța unde a deținut pozițiile de Software Engineering Senior Manager și Senior Director în domeniul managementului de sisteme și infrastructură.

“După mai mulți ani de corporație, am acceptat provocarea de a lucra pentru un produs dezvoltat cu ultimele tehnologii, precum inteligența artificială și blockchain-ul. Este o șansă extraordinară pentru o echipă de seniori, care lucrează de mulți ani împreună, să accelereze dezvoltarea acestui produs. Misiunea noastră este să dezvoltăm soluții RPA (Robotic Process Automation) în cloud care să ajute companiile să devină mai eficiente, iar pe angajații lor să aibă o muncă mai interesantă”, spune Jean-Dominique Sorace (foto).

El a adăugat că DocProcess intenționează să dezvolte proiecte de cercetare cu ENSIMAG, cea mai bună facultate de informatică din Franța. ENSIMAG este poziționată lângă Inovallée, locație în care își are sediul și centrul R&D DocProcess. Inovallée găzduiește alte peste 400 de companii de tehnologie, cu afaceri cumulate de peste 2 miliarde de euro pe an.

DocProcess, un business deținut de antreprenorii români Liviu și Daniela Apolozan, a deschis centrul de cercetare și dezvoltare software de la Grenoble în luna martie a acestui an, investiția inițială ridicându-se la 600.000 euro.

În prezent, compania are o echipă de peste 50 de angajați în România și Franța și are în plan extinderea acesteia.

“Dezvoltarea companiei este din ce în ce mai dinamică, vrem să intrăm pe piețele din Uniunea Europeană, și nu numai, și avem nevoie de o echipă extinsă pentru a susține acest proces. Dorim să lucrăm cu cei mai buni dezvoltatori de software pe care îi putem găsi atât în România, cât și în Franța”, a declarat Liviu Apolozan, CEO și coproprietar al DocProcess.

La nivel global, compania are peste 3.200 de clienți, care și-au ameliorat eficiența proceselor financiare, de achiziții și de logistică cu ajutorul soluțiilor de automatizare prin RPA (Robotic Process Automation).

Clienții DocProcess sunt societăți de tipul SSC (Shared services centers), BPOs (Business process outsourcing) și companii mari. Aceștia își propun să automatizeze diverse procese pentru a ușura activitatea angajaților și a crește eficiența și productivitatea.

Planurile companiei includ de asemenea sectorul B2G - business-to-government, din 2020 urmând să intre în vigoare o Directivă UE privind transformarea digitală în administrația publică.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,65 milioane de euro și estimează un nivel de 2,7 milioane euro în acest an. DocProcess susține procesul de eficientizare a companiilor prin transformare digitală și RPA (Robotic Process Automation). Platformele DocProcess automatizează procese financiare (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash, eInvocing), de achiziții, logistică și HR, ajutând companiile să elimine documentele pe hârtie și munca manuală repetitivă.

Prin utilizarea platformei DocXchange, clienții pot face economii între 60% și 80% din bugetul alocat acestor operațiuni, investiția fiind recuperată într-un interval de 2 până la 6 luni.

DocProcess are în prezent peste 3.200 de clienți la nivel global, printre aceștia numărându-se companii precum Carrefour, Cora, Leroy Merlin, Altex, Albalact, Covalact, Mondelez.

DocProcess a digitalizat până în prezent peste 80 milioane de documente.