start-up.ro, Babele și Make for Romania organizează o discuție live la ora 17.00 pe paginile noastre de Facebook despre cum putem folosi energia creatorilor de produse de serie mică, makerii, în viitorul care urmează.

IMM-urile sunt cele mai importante într-o economie, iar creatorii de produse fizice au fost loviți în această perioadă. Distribuția e mai grea

Invitați vor fi Florin Cobuz, cofondator NOD Makerspace, spațiu de coworking și creație destinat celor din industria produselor de serie mică și Emanuele Musa, fondator al Babele, care organizează acceleratoare și programe de inovație pentru creatori.

Make for Romania își propune să conecteze virtual oamenii și companiile din toată țara care au idei inovatoare, cunoștințele și resursele necesare creării oricărui instrument de ajutor pentru cei aflați în prima linie în criza noului Coronavirus.

Un prim proiect dezvoltat deja pe baze similare de către inițiatorii platformei Make for Romania este Viziere.ro. Inițiatorii au prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici și personalul de asistență medicală a cărei durată de fabricație este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat, PET-G. În mai puțin de o lună de zile au fost produse aproape 165.075 de viziere, în 23 de centre regionale și un centru internațional în Republica Moldova, cu ajutorul a peste 2.141 de voluntari.

Ce urmează pentru Make for Romania?

Pe termen lung, Make for Romania vrea să susțină dezvoltarea unui program național cu impact în creșterea sustenabilității industriei de producție la scară mică prin educație de business și interconectare.

De asemenea, vor organiza acceleratorul Level Up 2020 - Make for Romania COVID edition, unde vor susține dezvoltarea inițiativelor de making din România printr-un program de mentorat și masterclass-uri derulat online până la finalul anului.

În plus, platforma vrea să organizeze cursuri de reorientare profesională pe termen mediu și lung, pentru o șansă celor care vor să obțină un atestat de muncă în meșteșug.