În Nord-Est, Sud-Est, Nord-Vest și Vest, vor fi organizate cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale pentru următoarele tipuri de competențe: “Competențe antreprenoriale”, “Manager de inovare”, “Manager îmbunătățire procese”, "Manager Resurse Umane" și "Inspector Resurse Umane".

În această fază de implementare a proiectului se realizează grupele pentru demararea cursurilor în toate cele 4 regiuni vizate de proiect. Femeile antreprenor sau angajate care doresc să participe la cursurile acreditate ANC oferite prin proiect MENTORNET se pot înscrie foarte ușor online, prin e-mail sau telefon și beneficiază de tot sprijinul echipei dedicate din proiect. Înscrierile vor continua și în perioada următoare, dar locurile sunt limitate.

Detalii regăsiți și în acest material.

În plus, după finalizarea cursurilor de “Competențe antreprenoriale”, 60 de femei vor intra în – Programul de mentorat feminin MENTORNET – unde vor fi consiliate și sprijinite prin oferirea de îndrumări, recomandări și bune practici pentru un parcurs profesional de succes.

De asemenea, 46 femei angajate sau antreprenor vor beneficia de consiliere pentru elaborarea unei planificări strategice pentru IMM-urile în care activează.

“Femeile dovedesc încă o dată că sunt foarte interesate de dezvoltarea lor profesională, fapt arătat și de numărul ridicat de înscrieri. Cunoștințele pe care le vor dobândi femeile participante în cadrul cursurilor sunt deosebit de diverse, ceea ce le va permite nu doar o mai bună adaptabilitate la cerințele actuale ale pieței ci va favoriza și dezvoltarea unor noi activități inovative la locul de muncă sau pentru business-ul lor”, afirmă Iulia Poștaru, manager de proiect MENTORNET – Femei competitive, factor cheie în dezvoltarea economică.

Proiectul “MENTORNET – Femei competitive, factor cheie în dezvoltarea economică” se derulează în perioada 21 Mai 2018 – 20 Mai 2019.

Scopul principal al programului este creșterea competitivității și a adaptabilității întreprinderilor din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Nord-Vest și Vest la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv, prin stimularea dezvoltării competențelor femeilor antreprenor, manager sau angajate în cadrul departamentelor de resurse umane.

În același timp, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) implementează în perioada 4 mai 2018- 3 mai 2019, proiectul ”PROACTIV PLUS - competitivitate pentru viitor”. În cadrul proiectului, un număr de minim 384 de persoane (264 antreprenori și 120 de angajați în poziții de management) vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale.

Nu uitați și că din data de 14.11.2018, ora 10.00, pe site-ul www.aippimm.ro, a devenit activă aplicația de înscriere în cadrul programului național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii. Detalii despre programul Femeia Antreprenor 2018 găsiți aici.