Scopul principal al programului este creșterea competitivității și a adaptabilității întreprinderilor din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Nord-Vest și Vest la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv, prin stimularea dezvoltării competențelor femeilor antreprenor, manager sau angajate în cadrul departamentelor de resurse umane.

În cadrul acestui proiect, 254 de femei antreprenor și 90 de femei angajate în poziții de management vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale pentru următoarele tipuri de competențe:

  1. “Competențe antreprenoriale”,
  2. “Manager de inovare”,
  3. “Manager îmbunătățire procese”.

Totodată, 160 de femei angajate în cadrul departamentelor de resurse umane vor participa la o serie de cursuri pentru îmbunătățirea abilităților de management al resurselor umane pentru ocupațiile de “Manager resurse umane” și “Inspector resurse umane”.

Un număr de 60 de femei antreprenor, participante la cursul de formare profesională “Competențe antreprenoriale”, vor fi incluse într-un program de mentorat feminin MENTORNET, susținut de membrele Rețelei Naționale a Mentorilor Antreprenorialului Feminin. Minim 46 de IMM-uri vor fi sprijinite în realizarea unei planificări strategice pe termen lung, care să permită anticiparea schimbărilor din domeniile în care activează.

De asemenea, proiectul presupune realizarea de multiple activități de informare și conștientizare menite să sporească importanța acordată programelor de formare profesională pentru angajați.

“Proiectul MENTORNET se adresează exclusiv femeilor care, în ultima perioadă conduc din ce în ce mai multe companii și ocupă funcții de conducere. Femeile antreprenor ce vor participa în cadrul cursurilor gratuite, își vor consolida cunoștințele pentru a-și putea adapta business-ul la noile tendințe. De asemenea, pentru că angajații reprezintă principalul activ al unei companii, prin participarea la cursuri, femeile manager și angajate din HR își vor dezvolta aptitudinile pentru a putea deveni mai calificate și performante, ajutând totodată, la consolidarea poziției pe piață a companiilor in care își desfășoară activitatea. Proiectul propune un parcurs de activități integrate menite să crească competitivitatea femeilor în piața muncii și să crească valoarea adăugată a business-urilor conduse de acestea”, declară Iulia Poștaru, Manager de Proiect MENTORNET.

În același timp, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) implementează în perioada 4 mai 2018- 3 mai 2019, proiectul ”PROACTIV PLUS - competitivitate pentru viitor”. În cadrul proiectului, un număr de minim 384 de persoane (264 antreprenori și 120 de angajați în poziții de management) vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale.