Roboții sunt programați să facă o mică prezentare a instrumentelor despre care vor învăța copiii la cursuri.

Dincolo de introducerea în programarea cu blocuri și instrumente precum Ozobot – cel mai mic robot programabil din lume, sau Micro:Bit, RoboHub introduce cursurile de Computing (Python), în parteneriat cu ECDL România, Introducere in AI (Inteligență Artificială) pentru copii cu ajutorul Minecraft Education, precum și primul curs pentru publicul larg cu un braț robotic de servicii.

Cursurile sunt organizate de Asociația E-Civis în cadrul RoboHub. Organizația are experiență în predarea cursurilor de educație digitală pentru copii din clasele primare și gimnaziale în 23 de școli din 5 județe ale Românei, pentru zeci de copii care au venit până acum la RoboHub, dar și pentru copii din grupuri vulnerabile.

“Activitatea de la RoboHub este de fapt o întreprindere socială pentru că din taxa copiilor care plătesc prețul întreg vom putea oferi în continuare cursuri gratuite copiilor cu burse sociale și cursuri subvenționate pentru copii din familii cu venituri mici. Este o modalitate prin care încercăm să oferim educație digitală și un alt viitor în mod egal tuturor copiilor, indiferent de resursele financiare”, spune Ana-Maria Stancu, președintele Asociației E-Civis.

Cursurile la RoboHub sunt gratuite pentru copiii cu burse sociale, în baza unei adeverințe din partea școlii, 150 de lei pentru copii din familii cu venituri de maxim 4.000 lei/lună/familie și 300 de lei pentru celelalte categorii.

Prețul este pentru 4 ședinte/lună, la sediul RoboHub de lângă Piața Romană. Înscrierile au început deja pe site-ul www.robohub.ai.

Deschiderea RoboHub face parte din proiectul Everyone Digital, dezvoltat în cadrul programului Alt Viitor, organizat de Microsoft (Alt Viitor va susține dezvoltarea de competențe digitale, prin activități de programare, pentru peste 11.000 de elevi care vor fi direct implicați în proiectele desfășurate de ONG-urile partenere Microsoft în cadrul acestui program pentru care compania a dedicat 1 milion de dolari).

E-Civis își propune să asigure accesul egal la tehnologie pentru toți copiii și tinerii, concentrându-se pe zone sărace din sudul țării, dar adresându-se și copiilor din București ale căror familii nu își permit un curs de robotică sau programare.

Foto: Asociația E-Civis