Piața este estimată la câteva milioane de euro, iar prețul unei ședințe poate trece de 500 de euro.

Experții spun că, în ultimul an, cele mai multe cereri vin din domeniile IT&C, Retail, FMCG, hospitality, manufacturing.

“Societatea actuală se confruntă cu o lipsă a resurselor umane – oamenii sunt prost plătiți în anumite domenii și preferă să plece în alte țări, avem cu un mediu destul de puțin previzibil la nivel economic și politic, ceea ce reduce posibilitatea de a avea investitori; există o productivitate a muncii redusă, chiar dacă mulți neagă asta și avem o discrepanță foarte mare între progresul tehnologic la nivel global și realitatea curentă, în cea mai mare parte a țării. Acestea sunt provocările cărora trebuie să le facă față un manager și nu este întotdeauna ușor”, spune Georgeta Dendrino, expert în coaching de business.

În acest mediu, au apărut și în România nișele în coachingul de business: creșterea unei afaceri, managementul timpului/productivitatea, implicarea femeilor în business sau coachingul privind tranziția în carieră sau începerea unei afaceri sunt tot mai prezente în cerințele managerilor de top când vin în contact cu un coach profesionist.

Intră pe BizTool.ro ca să găsești experți în coaching care îți pot trata niște sarcini și obiective concrete care să te ajute să evoluezi în business. Iar dacă ești chiar tu coach, te invităm să-ți listezi anunțul pe platformă și să-ți oferi expertiza antreprenorilor români care au nevoie de ajutorul tău.

În România, prețul unei ședințe de coaching de business variază între 150 și aproximativ 500 de euro, în funcție de complexitatea problemei. Pentru a intra în branșa coach-ilor competitivi și recunoscuți este nevoie de pregătire permanentă.

“Un coach de business trebuie să aibă mai multe 'în tolbă”: în primul rând experiență, să fi condus o firmă, o echipă, să fi trecut prin diverse roluri, departmente, să știe să se uite pe un raport anual de firmă (de exemplu) și să înteleagă cu ce se confruntă aceasta. În plus, trebuie să aibă educaţie de business, să aibă educație de coaching și consultanță și să înțeleagă psihologia individului pentru că, dincolo de deciziile de business, se află un om cu toate experiențele, bucuriile, temerile, succesele, frustrările sale, cu tot 'bagajul' său de viață” arată Georgeta Dendrino.

Estimările arată că piața de coaching din România se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, infimă față de SUA unde, anul trecut, estimările au urcat la aproape un miliard.

Nu uita că, dacă ai ajuns într-un impas, sau afacerea ta are nevoie de o împrospătare, un coach te poate ajuta să realizezi un obiectiv personal sau profesional concret furnizându-ți sfaturi, formare și îndrumare. Pe BizTool.ro găsești expertiții în coaching de care ai nevoie.