Cu ajutorul procesorului inteligent α (Alpha) 9 Gen 2 și al algoritmilor de deep learning, noile modele oferă un nivel mai înalt de inteligență artificială pentru o calitate îmbunătățită a imaginii și sunetului. Grație noului algoritm, televizoarele LG oferă imagine și sunet îmbunătățite, analizând sursa conținutului pentru a recunoaște condițiile ambientale ale televizorului și a oferi un conținut optimizat.

Folosind platforma inteligentă deschisă LG, televizoarele LG din gama 2019 oferă acces la o selecție vastă de servicii apreciate AI pentru multiple platforme, inclusiv Amazon Alexa, nou implementată pe lângă deja încorporatul Google Assistant. Utilizatorii se vor bucura și de simplitatea recunoașterii vocale la nivel conversațional și de pagina de pornire intuitivă Home Dashboard, cu ajutorul căreia se pot controla diverse dispozitive inteligente din casă direct de pe televizor.

Procesorul α9 Gen 2 implementat pe seriile de televizoare OLED LG Z9, W9, E9 și C9 îmbunătățește calitatea imaginii și sunetului, cu algoritmul său de deep learning (dezvoltat dintr-o bază de date vastă, de peste un milion de imagini) ce recunoaște calitatea sursei de conținut și determină cea mai bună metodă de îmbunătățire pentru un rezultat video optim. Televizorul LG OLED Z9, cu diagonala de 88 de inch și rezoluție 8K se laudă cu o capacitate de procesare și mai mare, oferind astfel cea mai realistă calitate a imaginii 8K – clară, detaliată și în culori vii – mulțumită procesului de upscaling 8K și îmbunătățirii procesului de reducere a zgomotului de imagine.

Pe lângă detecția sursei de conținut, noul procesor ajustează fin curba de distribuție a tonalităților, în conformitate cu condițiile ambientale, pentru a oferi o luminozitate optimizată a ecranului, folosindu-se de capacitatea sa de a înțelege cum percepe ochiul uman imaginile în condiții diferite de luminozitate. Procesorul folosește senzorul de lumină ambientală al televizorului pentru a măsura nivelul de iluminare, ajustând automat luminozitatea. Procesorul AI α9 Gen 2 poate rafina și mai mult conținutul HDR, ajustând luminozitatea pentru a oferi chiar și celor mai întunecate scene contrast, detalii și adâncime a culorii incredibile, inclusiv în camere puternic iluminate. Utilizând cea mai recentă inovație Dolby, ce ajustează inteligent conținutul Dolby Vision, televizoarele LG oferă o experiență HDR incitantă chiar și în condiții de lumină ambientală variabilă.

Calitatea sunetului este îmbunătățită cu ajutorul unui algoritm inteligent ce poate mixa sunetul stereo pentru a oferi un efect surround 5.1 virtual convingător. Procesorul α9 Gen 2 optimizează rezultatul pe baza tipului de conținut, făcând vocile mai clare în filme, drame și transmisiuni, printre altele. Utilizatorii pot ajusta setările de sunet pentru a se potrivi condițiilor din cameră, sau pot lăsa televizorul LG să seteze inteligent nivelurile perfecte, pe baza poziționării sale. În plus, vârfurile de gamă LG beneficiază din nou de Dolby Atmos, creând un sunet incredibil de realist pentru un divertisment și mai captivant.

Disponibil inițial pe televizoarele cu tehnologie AI ThinQ din 2018, Google Assistant este din nou încorporat în gamele din acest an, oferind o experiență optimizată ce permite utilizatorilor să-și administreze îndatoririle zilnice, să găsească răspunsuri și să controleze echipamentele inteligente de acasă compatibile. Utilizatorii nu vor mai trebui să-și caute telefonul pentru a comanda pizza, ei putând face acest lucru direct de pe televizor, fără a închide programul ce rulează în prezent pe ecran.

În acest an, LG își extinde parteneriatele AI pentru a include Amazon Alexa pe televizoarele din 2019 cu ThinQ AI, pentru a le oferi clienților o mai mare flexibilitate în privința serviciilor vocale. Apăsând pe butonul Amazon Prime Video de pe Telecomanda Magic Remote, utilizatorii își pot administra dispozitivele inteligente din casă, pot pune întrebări și accesa mii de funcții, și pot chiar să-și seteze o Rutină Alexa ideală, incluzând deșteptarea de dimineață, informații despre trafic și trecerea pe canalul TV preferat – totul doar prin comenzi vocale. Televizoarele LG cu AI ThinQ din 2019 vor dispune și de experiențe Alexa bogate din punct de vedere vizual în timpul redării muzicii, verificării meteo sau accesării uneia dintre deprinderile îmbogățite vizual – precum canalul Food Network – pentru a descoperi rețete delicioase și inspirația pentru următoarea masă. E la fel de simplu să-și mențină familia organizată, să verifice comenzile de pe Amazon sau să-și rezerve mult-amânata călătorie în Australia spunând: „Kayak, rezervă-mi o cameră pe Gold Coast.”

Și, cu noua funcție de recunoaștere vocală conversațională inclusă în noile televizoare LG cu ThinQ AI din 2019, e mai simplu ca niciodată să obțină răspunsurile corecte. Înțelegând contextul, televizoarele permit solicitări mai complexe, deci utilizatorii nu vor mai trebui să repete comenzile pentru a obține rezultatele dorite. Serviciul va fi disponibil pe televizoarele LG cu ThinQ AI din peste 140 de țări.

Procesorul α9 Gen 2 se regăsește și pe flagship-ul de generație 2019, televizorul LCD 8K de 75 de inch (modelul SM99). Gama LG de televizoare LCD premium din 2019 (seriile SM9X și SM8X) va ajunge la public sub un nou nume: NanoCell TV, pentru a sublinia îmbunătățirile de imagine oferite de tehnologia NanoCell (NanoColor), acuratețea culorilor din unghiuri largi de vizionare (NanoAccuracy) și marginea ultra-îngustă și subțire cu design atractiv (NanoBezel). Televizoarele NanoCell TV de la LG oferă și îmbunătățiri de imagine și sunet cu ajutorul AI și al unui algoritm de deep learning, pe lângă experiența optimizată oferită de ThinQ.

Și, prin includerea porturilor HDMI 2.1, toate televizoarele OLED din 2019 și anumite modele NanoCell cu AI ThinQ vor avea suport pentru video high frame rate (HFR – cu rată mare de cadre pe secundă). Rezultatul este o mișcare mai lină și mai clară la 120 cadre pe secundă, redând mult mai bine conținutul de acțiune, precum transmisiunile sportive și filmele de acțiune. Suportul eARC (enhanced audio return channel) permite entuziaștilor sistemelor home theater să utilizeze fără întreruperi conectivitatea HDMI pentru a se bucura de cele mai înalte nivele de calitate ale formatelor audio disponibile, cu profunzime și detalii superbe. O opțiune excelentă pentru amatorii de jocuri, noile televizoare sunt compatibile cu funcția de variable refresh rate (VRR – rată de refresh variabilă), precum și automatic low latency mode (ALLM – modul automat de latență scăzută) ce ajută la afișarea unor imagini clare, fără întreruperi sau erori.

Vizitatorii CES 2019 în perioada 8-11 ianuarie sunt încurajați să viziteze standul 11100 de la Las Vegas Convention Center, pentru a privi mai îndeaproape televizoarele LG din 2019 cu AI ThinQ.