Qualitance, Ixia, Școala Informală de IT, SiloMeter, sau Mira Technologies s-au numărat printre companiile premiate în cadrul galei din acest an a ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software din România.
Candidaturile depuse de companii au fost evaluate de un juriu format din specialiști din industria IT, media, consultanță. Printre aceștia s-au numărat Teodor Blidăruș – Președinte ANIS, Joshua Burke, Atașat comercial al Ambasadei Statelor Unite la București, Bogdan Iordache – fondator TechHub & How To Web, Bianca Muntean – Director Executiv ARIES Transilvania, Andrei Pitiș – Vicepreședinte ANIS, Răzvan Rughiniș – Co-fondator Tech Lounge, Radu Ticiu – Co-fondator și CEO Timișoara Startup Hub.
Aflată la ediția cu numărul trei, gala a premiat a premiat cele mai bune proiecte high-tech românești.
Școala Informală de IT - Programul Educațional al Anului
Școala Informală de IT este cel mai important sistem de învățământ alternativ din România pentru sectorul IT. Cu operațiuni în cinci orașe mari din țară, proiectul reprezintă o platformă care reunește profesioniști din industria IT (din zona de software, testare, design și arhitectură de sistem) cu oameni talentați, interesați să își dezvolte abilități IT.
IXIA Romania - Programul CSR al Anului
Angajații Ixia România au donat anul trecut 122 de calculatoare ce au ajuns la nouă școli și fundații, oferind acces la tehnologie și educație pentru sute de copii și elevi. În plus, au fost organizate târguri de caritate în interiorul companiei, în care organizațiile și-au prezentat produsele. Compania a organizat și turul Ixia, un eveniment mondial de ciclism în care țările cu ramuri Ixia concurează pentru cel mai mare număr de kilometri. În 2016, România a câștigat, cu peste 6.398 km pedalați.
Totodată, compania organizează săptămâna de fapte bune @ IXIA: timp de o săptămână, trei fundații mari, dedicate copiilor dezavantajați, mediului și protecției animalelor vorbesc cu angajații Ixia despre proiectele lor.
În același timp, IxCharity Grants, comisia de caritate IXIA, se întrunește trimestrial pentru a selecta mai multe cauze pentru care compania donează câte 1.000 de dolari.
SiloMeter - Startup-ul Anului
În fiecare an, 5-10% din producția de cereale din lume se pierde din cauza spațiilor improprii de depozitare și manipulare. Temperatura, umiditatea și ventilația necorespunzătoare pot cauza multe probleme, iar daunele pot ajunge până la sute de milioane de dolari per an.
SiloMeter.com este un produs agro-tech care constă într-o combinație de senzori, dispozitive hardware și tehnologii Cloud Google. Întreaga soluție a fost gândită pentru a elimina eroarea umană și pentru a ușura munca fermierilor în timpul nopții, când este optimă ventilarea.
Endava cu proiectul Agile Transformation pentru Worldpay - Proiectul de Outsourcing al Anului
Mai mult de 330 de ingineri Endava în toată România sprijină echipele Worldpay (un procesator de plăți) cu inovație, transformare agilă și contribuții tehnice în produsele și serviciile care sunt vândute clienților din întreaga lume.
UiPath cu produsul RPA Computing Platform - Produsul software al Anului
Platforma de calcul RPA (Robotic Process Automation) creată de UiPath este dedicată automatizării proceselor de business. Acesta prevede modelarea proceselor, managementul schimbării, managementul de implementare, controlul accesului, execuția la distanță și programarea, monitorizarea execuției, de audit și de analiză în deplină conformitate cu securitatea întreprinderii și a celor mai bune practici de guvernare.
Capacitățile foarte avansate ale software-ului său robotizat face UiPath o componentă vitală a soluțiilor inteligente de automatizare a proceselor folosite de către cei mai tech dintre furnizorii de BPO și organizațiile de servicii partajate.
Produsele UiPath sunt proiectate pentru performanță foarte simplu de manevrat și experiență de utilizare extrem de intuitivă, aducând beneficii incontestabile pentru reducerea costurilor operaționale, eficiența proceselor și a calității performanței.
Mira Technologies Group cu proiectul DESMTEH - Proiectul de Cercetare-Dezvoltare al Anului
Proiectul „Utilizarea metodei rezonanței nucleare quadripolare la producerea de echipamente pentru detecția explozivilor și a drogurilor – DESMTEH”, a fost finalizat de Mira Technologies Group în baza contractului finanțat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, Axa Prioritară 2 – Competitivitate Prin CDI cu Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare.
Escaladarea fără precedent a fenomenului terorist și creșterea alarmantă a criminalității organizate, cu referire la traficul de droguri au determinat organizațiile cu responsabilități în combaterea acestor fenomene să găsească noi soluții pentru îmbunătățirea securității și asigurării siguranței cetățenilor, fără a le pune în pericol sănătatea sau viața privată.
În acest context, Mira Technologies Group a decis să creeze o nouă gamă de produse (fixe și mobile) pentru detectarea substanțelor periculoase și a drogurilor, pe baza fenomenului NQR.
FLANCO cu aplicația implementată în cloud de Zitec - Clientul Anului
Flanco este al doilea cel mai mare retailer de produse electronice din România. La fel ca majoritatea comercianților cu amănuntul ia parte la Campania Black Friday, eveniment care s-a transformat în cel mai mare eveniment comercial din țară, cu accent mare pe partea online.
Infrastructura tradițională a Flanco de a găzdui local site-ul magazinului nu ar fi rezistat la creșterea cantității de trafic de Black Friday. Astfel, Zitec a dezvoltat un website-aplicație complet separat, cu arhitectură optimizată în cloud care să ruleze în întregime pe Microsoft Azure.
Aplicația permite Flanco să intensifice și să reducă ușor cantitatea de spațiu necesară pe server, în conformitate cu vârfurile de trafic din timpul evenimentului și să plătească numai pentru resursele utilizate.
Qualitance - Compania Anului
Qualitance lucrează cu organizațiile cele mai îndrăznețe din lume pentru a dezvolta produse și servicii revoluționare, cu tehnologie de ultima generație.
La începutul anului 2016, Qualitance a lansat o linie de afaceri de inovare, ajutând clienții să dezvolte produse și servicii software inovatoare folosind tehnologii emergente - Internetul obiectelor, inteligență artificială, machine learning, realitate augmentată, realitate virtuala si blockchain.
În prima jumătate de an de la lansarea noii linii, Qualitance a dezvoltat două astfel de proiecte pentru giganți precum IKEA si Virgin Group. Această linie de business a generat în 2016 venituri de un milion de euro, aproape 20% din cifra de afaceri totală a companiei.