Dintre cele 14 startup-uri generaliste și din eHealth care au intrat în competiția de pitching, câștigători au fost desemnați WakeZ - cel mai bun startup de eHealth, și ClarK - cel mai bun startup generalist. Acesta din urmă s-a ales și cu un premiu în valoare de 2.000 de euro de la Allianz Țiriac.

WakeZ este o aplicație pentru telefoane mobile și smartwatches care, folosind un algoritm de stimuli subliminali vibratori, poate induce creierului diferite stări electrice. Astfel, somnul profund este menținut mai mult timp pentru o noapte odihnitoare și, spre dimineață, acesta este superficializat pentru a crea o tranziție lină către starea de veghe și a elimina odată și pentru totdeauna problema oamenilor care se trezesc simțindu-se obosiți.

ClarK este echipa care a realizat o pereche de ochelari inteligenți destinați mediului industrial. Ochelarii sunt dotați cu o serie de senzori - infraroșii, QR scanner, de gaze - dar și cu o cameră, pentru a ajuta muncitorii de fabrici să-și poată face treaba mai ușor. Startup-ul se laudă cu faptul că ochelarii sunt modulari, deci pot fi foarte ușor adaptați nevoilor din diferite companii.

Deși inițial au fost 15 startup-uri intrate în finală, unul dintre acestea, Grapevine, a decis să se retragă cu aproape 2 ore înainte de competiție. Startup-ul a construit un sistem bazat pe blockchain care securizează datele medicale ale utilizatorilor.

Finaliștii 200 Seconds of Fame - generaliste

Gaus e un chatbot prin care generația Milennials poate să-și găsească job vorbind cu un robot pe Facebook Messenger.

Apiary Book e o soluție de management pentru apicultori. Cu ajutorul senzorilor și sistemelor lor, primești informații despre starea de sănătate a albinelor, tratamente și tipul albinelor sau sănătatea celor care conduc stupul.

Sharefidence e o platformă care funcționează ca un broker investițional în monede virtuale și ICO-uri. Practic, site-ul oferă o monedă virtuală care conține alte monede virtuale pentru a investi. Ei investesc pentru tine și tu primești banii.

Modex e primul marketplace pentru proiecte blockchain, în care dezvoltatorii pot găsi diverse unelte pentru a-și dezvolta proiectele de monede virtuale sau contracte inteligente. Practic, poți să faci un Smart Contract cu ajutorul platformei.

Sypher e un startup românesc care ajută companiile mari să implementeze prevederile GDPR cu ușurință, automatizând sistemele și procesele, pentru ca firmele să nu fie nevoite să caute mereu documentele. Ei le pun într-un singur loc.

Engage este un startup care iși propune să creasca nivelul de implicare si productivitate la locul de muncă. Prin intermediul unei aplicații mobile gamificate, angajații pot participa la diverse provocări bazate pe interesele lor personale si aliniate cu cultura organizatiei din care fac parte, experiența fiind una distractivă si recompensantă.

Smartan e o platformă de analytics și intelligence pentru publisherii online. Practic, Smartan automatizează date din Google Analytics sau din Facebook pentru a oferi publisherilor informații despre conținutul cu potențial viral sau care are engagement brusc.

Blue Asteroids Exoloration Technologies este probabil cel mai spectaculos startup care prezintă la 200 Seconds of Fame, pentru că ei vor să mineze asteroizi. E format dintr-o echipă de tineri români, ajutați de profesori din România și din străinătate, pentru a găsi soluția tehnică ideală pentru folosirea resurselor din spațiu.

BrainyAnt e un sistem opensource prin care utilizatorii pot controla obiecte conectate la internet de la distanță.

Finaliștii 200 Seconds of Fame - eHealth

Wello e o platformă care va oferi programe de nutriție, sfaturi și soluții pentru familiile care au copii supraponderali.

Thats este un sistem de e-learning care permite studiul individual pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau complet nevăzătoare.

Hey, Be Well! e o platformă de wellbeing, care oferă sfaturi, monitorizare și utilizează sistemul blockchain.