Bucureștiul Întreprinzător e o inițiativă Banca Transilvania prin care se susțin afacerile locale din București. În această perioadă marcată de pandemie și când cu toții vrem să mergem mai departe, pagina s-a pus la dispoziția brandurilor mici pentru ca acestea să se promoveze cu ajutorul paginii lor.

Bucureștiul Întreprinzător întreține două campanii acum. Prima oferă posibilitatea ca business-urile să creeze legăturile și să-și ofere serviciile către alții.

A doua inițiativă oferă pagina timp de zi facerilor pentru a povesti despre ce fac. Și ne-a plăcut așa de mult încât am făcut acum o lună un articol cu câteva afaceri care ne-au atras atenția.

Poți citi primele noastre recomandări în acest articol.

Și pentru că scopul nostru e să aducem în fața cititorilor cât mai multe afaceri interesante, luna aceasta am mai selectat cinci afaceri care ne-au plăcut și care au preluat o perioadă comunicarea paginii Bucureștiul Întreprinzător.

Sara Green

Sara Green e o afacere locală de mâncare sănătoasă. Împreună cu cei de la Prajitura din Natură colaborează pentru a aduce în mainstream nișa de mâncare și deserturi vegane sănătoase. Colaborarea există din 2015, dar odată cu venirea crizei se gândesc la o extindere dincolo de București.

Sara Green vine pe piață cu alternative sănătoase la produsele de fast food convenționale. Așa au realizat burgeri, cheesburgeri, wrapuri și shaorme vegane.

Poți urmări povestea Sara Green în acest video:

Pentru povestea Prăjitura din Natură urmărește acest clip:

Coperativa de Design

Cooperativa de Design e un atelier dedicat ideilor bune de design, înființat la finalul anului trecut, cu gândul de a crea manual obiecte custom de design care spun o poveste. Cooperativa de Design pune la dispoziția clienților design de interior, producție de mobilier, custom design, randări și print 3D, design de produs, graphic design și multe altele.

„Deși pandemia ne-a surprins la câteva luni după ce am deschis business-ul, am văzut acest lucru ca pe o provocare. Ne-am folosit de perioadele mai libere și ne-am întărit cunoștințele pe partea de 3D printing. Când am primit proiectul de a realiza o mascotă pentru un client, ne-am pus toată creativitatea la treabă și am produs doi roboți printați 3D, cu articulații mobile și lumini LED. De asemenea, ne-am folosit de imprimantele noastre pentru a realiza viziere care au fost donate cadrelor medicale din România și am gândit un produs printat 3D, care ne ajută să deschidem ușa, fără a atinge mânerul”, spun cei de la Cooperativa de Design pe pagina Bucureștiul Întreprinzător.

Pergola Coffee Shop

Pergola Coffee Shop e un loc construit după multe plimbări pe străzile din cartierul Cotroceni, pe sub teii înfloriți.

Pergola face pe lângă cafea, gustări și produse de patiserie realizate de un patiser artizan, micul dejun, prânz sau gustări pentru cină. Pergola e deținută de un cuplu care a pus în acest loc o parte din ceea ce ar fi vrut ei să găsească în București.

„Am deschis Pergola Coffee Shop la sfârșitul anului trecut, iar trei luni mai târziu a trebuit să ne restrângem activitatea la minimum din cauza pandemiei. Eu am devenit barista și servesc împreună cu soțul meu cafeaua și preparatele din meniu”, povestesc fondatorii pe pagina Bucureștiul Întreprinzător.

UleiSagax

UleiSagax e o întreprindere socială care produce mixuri de uleiuri presate la rece din semințe de floarea soarelui, rapiță, in, cânepă și dovleac, peste care se adaugp turmeric și alte condimente din plante aromatice.

„Produsele noastre sunt 100% naturale, fără aditivi alimentari (E-uri), substanțe chimice, conservanți și fără tratamente termice”, spun fondatorii UleiSagax.

Aurum Noble Honey

Povestea Aurum Noble Honey a început odată cu preocuparea firească pentru alimentația celor mici și mari din familie, abundența produselor nocive pe piața dulciurilor și statutul de mari consumatori de miere pentru fondatori.

Produsele Aurum Noble Honey sunt diverse, de la cremă de miere crudă cu alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare, până la cremă de miere crudă cu migdale, scorțișoară și sare de mare, miere de tei și susan sau miere cu spirulină.