Potrivit portalului biznis.ro, decizia a fost luată pe data de 27 iunie, în urma ședinței Consiliului Local, iar municipalitatea va avea sarcina de a pune la dispoziție spațiile publice destinate amplasării stațiilor, în timp ce Poliția Locală va trebui să demareze o campanie de informare care să prevină furtul ori vandalizarea bicicletelor parcate pe raza orașului.

”Pentru recuperarea investiției estimăm că un preț de 1,9 lei pe 30 minute ar acoperi cheltuielile. Recuperarea investițiilor se va face pe mai mulți ani de zile. O să mai reținem un depozit de 69 lei pentru eventuale stricăciuni, depozit ce va fi restuit la cerere prin dezabonare de la sistem, spun inițiatorii proiectului”, au precizat cei de la Pegas, citați de biznis.ro.

Pilotul proiectului va începe la Iași în luna septembrie a acestui an. Ieșenii vor dispune de 150 de biciclete și 50 de stații de închiriere. După o lună jumătate cei de la Atelirele Pegas vor decide dacă vor continua acest proiect și în afara Bucureștiului.

În Capitală, Atelierele Pegas au lansat sistemul de bike sharing numit Ape Rider powered by Pegas, un sistem de închiriere de biciclete prin aplicație mobilă și fără stații de parcare predefinite în luna mai a acestui an. Investiția în Ape Rider se ridică la 3 milioane de euro, care însumează producția de biciclete speciale pentru bike sharing, aplicația de software, sistemul antifurt integrat, costurile cu echipa de proiect și logistica aferentă proiectului Ape Rider.

Aplicația Ape Rider este disponibilă în acest moment în Google Play și App Store. După instalarea propriu-zisă, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar, după care se blochează suma de 69 lei pentru eventualele daune, sumă care se restituie în momentul în care se renunță la aplicație. În pasul următor, o hartă a bicicletelor disponibile și a parcărilor virtuale se încarcă pe telefon, așadar e foarte simplu să găsești bicicleta Ape Rider.